18 Ağustos 2011 Perşembe

Barcelona 3 Real Madrid 2 / Kupalar Gelmeye Başladı


Barcelona İspanya Süper Kupa Finali 2.maçında Real Madrid'i 3-2 yendi ve Süper Kupa'nın 10.kez sahibi oldu.  Mücadele'ye ilk maça oranla tam kadro çıkan Barcelona vardı. Real Madrid ise ideal 11'ini yine sahaya sürdü.

Real Madrid yaptığı pres ile Barcelona'ya top yapma fırsatı vermiyor, rakip kalede pozisyonlar buluyordu. Ancak gol Barcelona'dan geldi. Messi'nin mükemmel asistine İniesta şık bir vuruş yaptı ve topu ağlara yolladı. Bu golden 4 dakika sonra Ronaldo takımının beraberlik golünü attı. 44.dk Messi çıktı sahneye ve Pique'den aldığı topu ufak bir dokunuşla ağlara gönderdi. Pique'nin bu pozisyon rakip ceza sahasında soğuk kanlılığı ve şık topuk pası görülmeye değerdi. İlk yarı 2-1 bitti.

2.yarı ilk yarıya oranla oldukça temposuz başladı. Barcelona 2-1'in avantajını kullanmak istiyordu, Real Madrid ise golü bulacak pozisyonlar yakalayamıyordu. Maç 2-1 bitecek derken 81.dk Benzema Real Madrid adına skoru 2-2 yaptı. O an yaşanan şokun ardından Barcelona tekrar rakip kaleye yüklenmeye başladı ve Fabregas, Messi, Adriano paslaşmaları sonrası Messi'nin uçarak gelen güzel golü maça son noktayı koydu. 3-2. Maçı 3-2 kazanan Barcelona kupanın sahibi oldu.

Mücadele'nin son dakikası yaşananlar şaşırtmadı. Marcelo Fabregas'a sert bir faul yapınca saha birden karıştı. Fabregas'a faul yapan Marcelo, çıkan tartışmada Mesut'a vuran Villa, Villa'ya vuran Mesut kırmızı kart gördüler. Bu arada Mourinho da Barcelona teknik ekibinden Tito Vilanova'ya yaptığı hareketten dolayı daha sonra ceza alacaktır.


Barcelona'da özellikle Abidal müthiş bir maç oynadı. Sürekli top kesti, sürekli ileri çıktı. Yapması gerekenleri yaptı. Pedro iyiydi. Çok koştu, çalıştı. Messi yine müthişti. Attığı 2 gol ve yaptığı 1 asist ile kupanın en büyük pay sahibi. Alves, Mascherano, Sergio  ve İniesta diğer iyi oynayan oyunculardı.

8 yıl aradan sonra evine dönen Fabregas ! Stada girerken inanılmaz bir coşku yaşandı. Barcelona tam o an golü yemese çok daha büyük coşku olurdu. Oyuna girdikten sonra kısa sürede verdiği paslar ile kalitesini belli etti. Zaman zaman göreceğimiz Xavi, İniesta ve Fabregas üçlüsü topu rakibe vermez. Tekrardan hoş geldin Fabregas.

Villa'nın Mesut'a attığı yumruk çok gereksizdi. Ne dedi acaba. Merak ettim.

Messi dedik. Sezona yine müthiş başladı. Geçen sezon 2 Süper Kupa maçı 3 gol atan Messi, bu sezon yine 2 maç 3 gol attı. Ayrıca asistleri ile de 2 maça da damgasını vurdu. Bir sakatlık yaşamazsa bu sezonu da 50 gol üstü ile bitirir.

Maçın saati büyük sıkıntıydı. Ancak saatinden daha büyük bir sıkıntı vardı. Ertem Şener. Yok '' Organik Messi '' , yok '' Vitamin Pepe '', yok sürekli bilgi verme isteği ... Gerçekten yine kötü maç anlattı. Bilgileri biraz kıssa, futbolculara sürekli lakap takma peşine düşmese çok daha iyi olur.

Mücadele'yi 92.965 kişi izledi.

Barcelona kupaları kazanmaya, Real Madrid kaybetmeye başladı. Barcelona için ilk alınacak kupa 26 Ağustos oynayacağı Uefa Süper Kupa maçı. Rakip Porto.



Hiç yorum yok: