30 Ağustos 2011 Salı

Barcelona 5 Villarreal / Değişen Bir Şey Yok


Barcelona İspanya Ligi mücadelesini geçen sezon oynadığı ve 3-1 kazandığı Malaga maçı ile kapatmıştı. 2011/2012 sezonunu ise Villarreal maçı başladı. Mücadele'yi çok rahat bir şekilde kazandı. Barcelona'nın 5-0 kazandığı maçta gollerini Messi (2), Fabregas, Thiago ve Alexis Sanchez attı.

Barcelona bütün maç boyunca çok rahat paslaştı, çok rahat gol pozisyonuna girdi ve kalesinde ilginç bir geri 3'lü oynamasına rağmen çok pozisyon vermedi.

Geri 3'lü dedik. Abidal, Busquets ve Mascherano'nun oynadığı savunma. Barcelona uzun zaman sonra ilk kez 3-4-3 oynadı. Bu taktikle Villarreal gibi ligin kalburüstü takımına karşı oynamak kolay iş değil. Guardiola'yı tebrik etmek lazım. 

Thiago'nun attığı ilk gol, Fabregas'ın attığı golde Messi'nin asisti, Alexis'in attığı golde Thiago'nun asisti ve Alexis güzel bitirişi, Messi'nin golünde İniesta'nın güzel pası, Messi'nin son golünde Thiago'nun asisti görülmeye değerdi. Barcelona yine attığı tüm golleri iyi paslaşmalar ile buldu.


Fabregas gollerine devam ediyor. 3 maç 3 gol. Bu sefer kupa alamadı ama. Şaşırmıştır.

Messi sezona fırtına gibi girdi. 4 maç 6 gol. Bu sene 55-60 arası atar. Bunu da bir iddia olarak buraya yazalım. Bakarız sezon sonunda.

Alexis Sanchez önceki maçlara göre daha bir hazır ve uyumlu gözüktü. Golünü de attı. Moral olmuştur. Daha çok gol atar. Özellikle skorun erken yakalandığı her maç gol atar.

Barcelona takım olarak iyi oynadığı maçı rahat kazandı ve sezona 3 puan ile başladı.

Tribünlerde 75.097 kişi vardı. Kapasitenin 25 bin altı. Sezonun ilk maçı, takım 2 kupa kazanmış, geliyor sizin karşınıza ama stadı doldurmuyorsunuz. Şaşırdım. Ben tamamen dolu tribünler bekliyordum.

Milli maç arasından sonra Barcelona Real Sociedad deplasmanına gidecek.



Hiç yorum yok: