15 Ağustos 2011 Pazartesi

Real Madrid 2 Barcelona 2 / Kötü Oynayınca da Kaybetmiyoruz


Pique, Puyol, Xavi, Sergio'dan yoksun olmamıza, Messi'nin yorgun olmasına, defansın ortasında Abidal ve Mascherano gibi bir ikili oynamasına, Real Madrid'in neredeyse tam kadro olmasına, deplasmanda olmamıza, kötü oynamamıza rağmen yine de kaybetmedik. Hatta kazanabilirdik. 

Mücadele'yi baştan sonra üstün oynayan bir Real Madrid vardı. Özellikle Benzema ve Ronaldo ile bir çok pozisyondan yararlanamayan bir Real Madrid. Barcelona ise istediği oyunu oynayamıyor, kalesinde bir çok pozisyon veriyor, pozisyona giremiyordu.

Benzema'nın güzel asisti ve Mesut'un güzel golü geldi. İlk yarı sonuna doğru Villa Messi'den aldığı topu arka 90'a yolladı ve durumu 1-1 yaptı. Müthiş goldü. İlk yarı sonunda Messi şansının da yardımıyla topu önüne aldı ve güzel bir vuruşla Barcelona'yı 2-1 öne geçirdi. 2.yarı Real Madrid ataklarına devam etti. Alonso yerden bir vuruşla durumu 2-2 yaptı. Kalan dakikaler başka gol getirmedi ve mücadele 2-2 sona erdi.

Barcelona'da özellikle şu oyuncu çok iyiydi diyebileceğimiz birisi yok. Zaman zaman Abidal, zaman zaman Keita iyi oynadı. Yeni transfer Alexis Sanchez ise ilk maçına rağmen özellikle bazı bölümler kalitesini ortaya yansıttı. Çalımları, pasları ile bu sene ne kadar katkı sağlayacağının sinyallerini verdi. Messi kötü oynadı diyoruz. 1 gol 1 asist. Villa kötüydü 1 mükemmel gol. Valdes zaman zaman iyi kurtarışlar yaptı, Mascherano 1-2 çok kritik müdahalesi var, etmese gol olurdu. İniesta ve Thiago, Alves, Adriano ise vasat oyunculardı.

Messi sezona golle başladı. Geçen sezon ilk golünü Süper Kupa finalinin 2.maçında atmıştı. 

Tribünler iyiydi.

Maçı anlatan Sabri Ugan iyiydi. Ne bileyim ben beğendim.

Rövanş Çarşamba günü 00:00'da. Yine Kanal D'de. Bu sefer Ertem Şener anlatacak. Maçı izler, sahur yapar yatarız. Ya da Barcelona klasik futbolunu oynar, sahura gerek kalmaz direk doymuş şekilde uyuruz ...


1 yorum:

the patriot dedi ki...

izlenmleriniz güzel ama sabri ugan hariç
akşam sayamadım ama çok futbolcu hatasını söylerken hata yaptı. kafadan salladı sanki isimleri. "ben öyle gördüm sanki" demek ne yaw. böyle diyodu yanlış söyleyince