19 Ağustos 2011 Cuma

Okçu'dan Fenerbahçe'ye Veda / Kronolojik Bir Yazı


8 Temmuz 208 Salı ; Guiza Fenerbahçe'de haberi resmi site tarafından duyuruldu. Milyonlar sevince boğuldu.

14 Temmuz 208 Pazartesi ; Guiza İstanbul'da. Taraftarlar ve büyük bir medya ordusu tarafından karşılandı.

15 Temmuz 2008 Salı - Sabah ; Guiza sabah saatlerinde sağlık kontrolünden geçti. 

15 Temmuz 2008 Salı - Öğle ; Guiza resmi imzayı attı. Taraftarlara '' Umarım okçudan etkilenirsiniz ve sizi mutlu ederim. '' dedi.

15 Temmuz 2008 Salı - Akşam ; Guiza Fenerbahçe'nin kamp yaptığı Münih'e geldi ve kampa katıldı.

19 Temmuz 2008 Cumartesi ; Dünya Fenerbahçeliler Günü'nde Guiza takımının formasını ilk kez giyiyordu. Fenerbahçe'nin Ceske Budejovice ile yaptığı hazırlık maçında ilk kez forma giyiyordu. Ve ilk maçında attığı gol ile milyonlarca Fenerbahçe taraftarına '' Kral geliyor '' dedirtiyordu.

30 Temmuz 2008 Çarşamba ; Guiza Fenerbahçe forması ile ilk resmi maçına Mtk Budapeşte karşısında çıkıyordu. 90 dk oynuyor, gol atamıyordu. 

13 Ağustos 2008 Çarşamba ; Guiza Fenerbahçe forması ile ilk golünü Partizan deplasmanında atıyordu. Fenerbahçe 2-2'lik beraberlikle dönüyor ve tur için avantaj yakalıyordu.

17 Eylül 2008 Çarşamba ; Guiza kariyerinin ilk şampiyonlar ligi grup maçında golü atıyordu. Ancak Fenerbahçe Porto deplasmanından 3-1'lik yenilgi ile ayrıldı.

20 Eylül 2008 Cumartesi ; Guiza Kadıköy'de Gençlerbirliği karşısında ilk Süper Lig golünü atıyordu.

29 Kasım 2008 Pazar ; Guiza ilk defa büyük bir takıma gol atıyordu. Kadıköy'de Beşiktaş'ı 2-1 yendiğimiz maçta güzel bir aşırtma golü atıyordu.

30 Temmuz 2009 Perşembe ; Guiza Fenerbahçe forması ile ilk hat-trick'ini Uefa Avrupa Ligi 3.tur maçında Honved karşısında yapıyordu.

25 Ekim 2009 Pazar ; Galatasaray'a karşı ilk ve son golünü atıyordu. Fenerbahçe mücadeleyi 3-1 kazandı.

24 Nisan 2011 Pazar ; Fenerbahçe deplasmanda şampiyonluk yolunda çok önemli bir maça çıkıyordu. Guiza sezon boyunca sadece 31 dk oynamıştı. Aykut Kocaman onu oyuna aldığında dakikalar 70'i gösteriyordu. Girdikten sadece 4 dk sonra müthiş bir gol atıyor ve Fenerbahçe'yi Bucaspor deplasmanında 4-3 öne geçiriyordu. Bu Guiza'nın 2011 yılında attığı ilk goldü.

18 Ağustos 2011 Perşembe ; Guiza Fenerbahçe'den Getafe'ye transfer oluyordu.

İşte Guiza'nın Fenerbahçe serüveni tarihsel olarak böyle. Bu tarihlerin dışında kaçırdığı goller ile, ağladığı maçlar ile, üzgün surat ifadesi ile, sevgilisi ile sürekte gündeme geldi.

Ama. Evet aması var. Guiza belki çok gol kaçırdı, çok kötü maçlar çıkardı. Haklısınız. Ama Guiza hiç bir maç mücadeleden kaçmadı. Koşmaktan vazgeçmedi. Belki biz ondan koşmasını değil gol atmasını bekledik. Ancak olsun o da yeter. - yetmez - - yetmedi - yetmezdi - 

Şimdi Getafe'ye gidiyor. Geldiği para ve gittiği para arasında bağlantıyı kurmayacağım. Geldi, oynadı ve gitti.

Fenerbahçe forması altında gösterdiği tüm mücadele için teşekkür ediyoruz. Umarım Getafe'de bizde atamadığı golleri atar ve tekrardan Fenerbahçe'ye ...

Hiç yorum yok: