27 Ağustos 2011 Cumartesi

2011 Süper Kupa Şampiyonu ; Barcelona


Barcelona Uefa Süper Kupa maçında Porto'yu Messi ve Fabregas'ın attığı gollerle 2-0 yendi ve toplamda 4.kez kupanın sahibi oldu.

Mücadele'ye Porto iyi başladı. Ancak Hulk dışında diğer oyuncular katkı sağlayamayınca etki yaratamadı. Barcelona ise bildiğimiz Barcelona gibi başlayamadı. Barcelona o bildiğimiz savunma ve bildiğimiz hücum performansı düzeyine bu sezon henüz ulaşamadı. Savunmada Pique ve Puyol'un eksiklikleri bunda etken. Hücum ise zaman zaman etki yaratsa da sürekli bir istikrar yakalayamıyor. 

Barcelona 38.attığı gole kadar sadece Pedro ve Xavi ile gol pozisyonlarına girdi ve bundan yararlanamadı. 38.dk Guarin'in attığı ters pası affetmeyen Messi skoru Barcelona lehine 1-0 yapıyordu. İlk yarı böyle bitti.


2.yarı Porto yine iyi başladı ancak yine etki gol bulamadı. Barcelona ise zaman zaman tehlikeli geldi. Mücadele'nin 88.dk'sı Messi'nin şahane asistine şahane bir vuruş yapan Fabregas skoru 2-0 yapıyor ve maçı bitiriyordu.

Porto iyi başladı diyoruz, Porto Barcelona'yı iyi çözmüş diyoruz, Porto gerçekten iyi takım diyoruz ama tabela 2-0 yazıyor.

Barcelona'da maçın adamı tartışmasız 1 gol 1 asist ile oynayan Messi.

Messi'nin attığı golde topa değmeden kaleciye attığı çalım zaten gol demekti. Müthiş.

Guarin ve Rolando kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 86. ve 90. dk.

Fabregas 18 dk forma giydi 2 kupa kazandı. Gamper Kupasını da sayarsak 3 maç 2 gol 3 kupa. İnanılmaz bir başlangıç. Arsenal ile 8 yıl içinde yaptıklarını Barcelona ile sadece 3 maçta geçti.

Mücadele'nin istatistiklerinde 9-8 şutlarda Barcelona üstünlüğü, % 68'e % 32 topla oynama Barcelona üstünlüğü, 766'ya 319 pas sayısında Barcelona üstünlüğü vardı.

Barcelona mücadele'yi 650/766 % 85 pas oranı ile tamamladı. Xavi 113/122 % 93. İnanılmaz bir rakam. Alışık olduğumuz.

Süper Kupa maçının oynandığı 2.Louis Stadı gerçekten kötü. Ayrıca kapasitenin sadece 18.000 olması kötü.

Barcelona sezona 2 kupa ile başladı. Uefa Süper Kupa ve İspanya Süper Kupa. Kupalar yükselecek ellerimize tezahuratının en anlam kazandığı takım herhalde Barcelona'dır.

Messi sezona 3 maç 3 gol 4 asist gibi bir performansla başladı. Bu sezonda 50 gol üstüne çıkması kuvvetle muhtemel.

Guardiola kazandığı bu 12.kupa ile efsane Cruyff'ü geçti ve klüp tarihine geçti.

Pazartesi günü Villarreal maçı ile lig serüvenine başlıyoruz.


Hiç yorum yok: