15 Ağustos 2011 Pazartesi

Fabregas Barcelona'da


Barcelona dünyaca ünlü bir yıldız transfer etti. Her takımın isteyeceği bir oyuncu. Cesc Fabregas. Günler, aylar, yıllardır Barcelona'ya gelecek mi gelmeyecek mi tartışmaları yapıldı. İspanya milli takımı kupa kazandı, törenler sırasında Barcelonalı oyuncular Barcelona forması giydirmeye çalıştı, Barcelonalı oyuncular her ay 1 kere onunla ilgili tweet attılar, her röportajlarında onunla ilgili bir konudan bahsettiler ve sonunda amaçlarına ulaştılar. 


2003 yazında 16 yaşında Londra'nın yolunu tutan Fabregas 2011 yazında Barcelona'ya geri döndü. Daha iyi, daha teknik, daha hızlı, daha zeki ... Fabregas gittiğinden çok çok iyi şekilde geri döndü. Arsenal forması ile 303 maça çıktı 57 gol, 100 asistlik performansa imza attı. Bu görünen istatistiklerin dışında görülmeyen çok önemli işlere yaptı. Arsenal formasını giydiği her maç hakkını verdi. Ve şimdi Barcelona için ter dökecek.


Bugün 30 bin kişinin önünde Camp Nou'da kendisini 2016 yılına kadar Barcelonalı yapan imzayı attı. 29 Milyon Euro'ya gittiği açıklandı. 200 milyon euro'ya serbest kalabilir.

Thiago, Alexis, Pedro ve Fabregas dörtlüsünden sadece birinin oynayacağını düşünürsek bugün için çok gerekli olmayan, Xavi'nin yaşının ilerlemesinden dolayı onun yerini alacağından yarın için gerekli olan bir transfere imza attık.

Fabregas Arsenal'i neden bıraktı dersek ; Barcelona'nın gücü + Arsenal'in kupasızlığı + Wenger'in sadece gençler ile oynaması + Fabregas'ın memleket hasreti gibi nedenleri rahatlıkla sayabiliriz.

Fabregas ile Barcelona çok daha fazla keyif verebilir. Bekleyelim ve görelim. Yuvana hoş geldin Fabregas.

Hiç yorum yok: