8 Ağustos 2011 Pazartesi

Yazlık / Demtaş Koygun # 2



Yine bir şarkı ile başlayalım bir şeyler yazmaya. Sezen Aksu ile başlayalım. Seyirlik değil ömürlük olsun ... Buradan dinleyebilirsiniz.

Öncelikle hâlâ mı yazlıktasın derseniz. Evet hâlâ yazlıktayım.

Yaz gündüzleri > yaz geceleri. Gündüz havuza girmek, denize girmek, tekneyle gezmek, top oynamak derken zamanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. Gece ise yapacak pek bir şey yok. 

Gecelerden de bahsederken sıkılıyoruz ifadesi çıkmasın. Yazlık olmasa nerede olacağımı düşünüyorum. Ya da düşünüyoruz. Kışlık evler. Kötü ortam. Burada en azından deniz kenarında oturuyor, sevdiğimiz insanlar ile muhabbet ediyor, oyunlar oynuyor, mangallar yakıyor takılıyoruz. Bak böyle yazınca sanki geceler de mükemmel geçiyor hissi uyandırdım.

Tekne ile maceralar devam ediyor. Mesela geçtiğimiz hafta ya da 2-3 hafta önce tekne ile kariyer günümüzü yaşadık. Öğlen 12'de bindik, akşam indik. Tekneyle ilerde bulunan koya gittik, bomboş kumsalda yürüdük, denize girdik. Survivor yaşadık. Dönüşte tekne ufak bir sorun çıkarsa da yolu tamamlamayı başardık. Güzel gün orada da devam etti. Hamburger, kola, patates ve denizin ortasında yemek :) Bundan daha iyisinin ne olduğunu şu an bilmiyoruz.

Tekne ile bazı geceler de çıkıyoruz. Bu sene 4-5 kere çıktım. Yine ramazandan önce aldık alkolleri tekneye - 4 metre - doğru denize. Gece saat 00:00 falan. Sonra tekne sarmadı dubanın üstüne çıktık. Hem alkol alıyor, hem de muhabbet ediyorduk. Ayroca dalgalardan duba sallanınca içtiğimiz çok az bira iyi etki yapıyordu. Şarkılar türküler derken güzel bir günü daha geride bıraktık.

Son zamanlar pek mangal yakamadık. Son mangalı galiba 28 Temmuz doğum günümde yaktık. Ondan sonra tık yok. Zaten ramazan ayı gelmesi bizi durdurdu. Gerçi belli olmaz. Kafamıza eser yine yakarız.

Yazlıkta insanların hepsi mi mükemmel? Hayır tabiiki de. Çok karektersiz insanlar var. Ya da karektersiz demeyelim de değişik. Neyse ya güzel şeyler varken bundan bahsetmeyelim - hiç bahsetmedim di mi? -

Yaz demişken futbol maçlarını konuşmamak olmaz. Her Cumartesi halı saha maçı. Tabii benim bu sene düşen performansımı da konuşmak lazım. Bu sezon herhalde kilonun da verdiği etki ile kötü performans sergiliyorum. Gerçi son maç iyiydim. Haftaya Cumartesi yine yapacağız. Bu sefer çok iddialıyım. 

Ramazan ayında ne yapıyoruz. Deniz yok, havuz yok, tekne yok, futbol maçı yok. Oruç tuttuğumuz için pek yazlıkta yaşıyoruz diyemeyiz. Gerçi zaten sadece Cumartesi ve Pazar gündüzleri oradayım. Hafta içi işe gidip geliyorum.

Akşam 51 oynamak ve Counter Strike - bizim tayfa toplanıp internet cafe'ye gidiyoruz ve oynuyoruz. Evet yıl 2011 ve hâlâ bu oyunu oynuyoruz. Ayrıca oynamaya da devam edeceğiz. Yıllar sonra da oynarız. Efsane oyun. - dışında pek bir şey yapmıyoruz.

Bizim iş yerinden yazlık 38 km, git gel 76 km. Sabah 06:30 kalkış, akşam 19:30 siteye varış. Gece sahur nedeniyle bölünen uyku. Sonuç olarak biraz zor geçen ramazan ayı. Yine de güzel geçen ramazan ayı.

Bu yazının ilk yazıdan ne farkı olduğunu düşünüyorum. Çok fark yok :) Neyse burada bitirelim.


Hiç yorum yok: