18 Ağustos 2011 Perşembe

2003/2004 Sezonu & Mihriban & Denizli


2003/2004 sezonu. Fenerbahçe sezonu 34 maç aldığı 23 galibiyet, 7 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 76 puanla kapatıyor ve şampiyonluğa ulaşıyordu. En yakın rakibimiz 72 puan ile Trabzonspor oluyordu.

Sezon kötü başlıyordu. Enke'nin - 10 Kasım 2009 vefat etti - kötü bir maç çıkardığı sezon açılışında Fenerbahçe evinde İstanbulspor'a 3-0 gibi farklı bir skorla yeniliyordu. Taraftarlar geçen sezonu 6.tamamlamamızdan dolayı gergindi. Yoksa yine mi kötü geçecekti sezon diyorlardı.

Ama öyle olmadı. Peş peşe 4 galibiyet geldi.  2.hafta Trabzonspor'u deplasmanda Hooijdonk'un frikik golüyle yendik. Daha sonra 6.hafta Olimpiyat Stadı'na Galatasaray maçına çıkıyorduk. Galatasaray'ın attığı golü hepimiz hatırlıyoruz. İyi oynadığımız maçtan 2-2 beraberlikle döndük. 

Daha sonra 12. haftaya kadar yenilgi almadık. Ondan önce 11.hafta Karadeniz takımı A.Sebatspor ile 1-1 berabere kalıyorduk. 12.hafta deplasmanda Samsunspor'a 3-0 kaybettik. Kötü bir maç oynamıştık. Servet kırmızı kart görmüştü. 

Ve ondan sonra atağa kalkan bir Fenerbahçe. Üst üste oynadığı 16 maç 13 galibiyet ve 3 beraberlik alıyordu.

Ve 29.hafta yine bir Karadeniz takımı Çaykur Rizespor deplasmanı. 87.dk Saffet Akyüz'den yediğimiz golle 1-0 kaybettik. Rizespor'un başında Yılmaz Vural vardı. Bir sonraki hafta evimizde yine bir Karadeniz takımı olan Samsunspor ile 1-1 berabere kalıyorduk. 

31.hafta deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşıyorduk. Şampiyonluk yolunda çok önemli bir maçtı. Serhat Akın ve mavi kramponları desem herhalde herkes hatırlar. Müthiş bir maç oynamıştı. 2 gol atmıştı. Geçtiğimiz günlerde Turgutluspor'a transfer oldu. Diğer golümüzü Tuncay Şanlı atmıştı.

32.hafta evimizde Ankaragücü'nü Semih'in ve Hooijdonk'un 2 golüyle 3-1 yendik. Son 2 haftaya şampiyonluğun en büyük adayı olarak giriyorduk. Fenerbahçe 73 puan, Trabzonspor 71 puan.

33.hafta Fenerbahçe deplasmanda Denizlispor ile oynuyor, Trabzonspor evinde Galatasaray'ı ağırlıyordu. 

Fenerbahçe henüz 12.dk 2-0 öne geçerken, ilk yarıyı da 3-0 öne kapatıyordu. Bu arada Trabzonspor ise evinde Galatasaray karşısında ilk yarıyı 2-0 geride kapatmıştı. Bu sonuçlarla Fenerbahçe şampiyon olacaktı. Galatasaray'ın 2.yarı başında Necati Ateş ile bulduğu gol skoru 0-3'e getiriyor ve artık Fenerbahçe'yi şampiyon yapıyordu. Kalan dakikalar Trabzonspor 2 gol bulsa da kalesinde 1 gol daha görüp mücadeleden 2-4 yenik ayrıldı. Fenerbahçe ise Tuncay'ın attığı gol ile beraber maçı 4-0 kazanıp şampiyonluğa ulaşıyordu.

Sezon hakkında en dikkat çeken olay Fenerbahçe'nin Karadeniz takımlarına karşı aldığı sonuçlar. Fenerbahçe o sezon Karadeniz takımlarına karşı tam 10 puan veriyordu.

Gelelim video'ya. Müthiş geçen sezon, müthiş bitmeliydi. Taraftarlar Denizli'ye akın ediyordu. Bir grup taraftar ise belkide yıllarca internette fenomen haline gelecek bu videoyu çekiyordu.

8 Mayıs 2004 Pamukkale'de bir otel. Bir abimiz '' Mihriban '' söylüyor, taraftarlar eşlik ediyor ve ortaya böyle şahane bir video çıkıyordu.

Ne diyor taraftarlar '' Öyle bir sevgiki tarif edilmez Fenerli olmayan kimse bilemez bilemez ....



Hiç yorum yok: