10 Ağustos 2011 Çarşamba

Bir Arda Turan Geçti


66 numaralı Arda iyiydi, 10 numaralı Arda kötüydü. 66 numaralı Arda gerçek Galatasaraylıydı, 10 numaralı Arda Galatasaraylı değildi, 66 numaralı Arda'nın Fenerbahçeli abileri yoktu, 10 numaralı Arda'nın bütün abileri Fenerbahçeliydi, 66 numaralı Arda takımını satmazdı, 10 numaralı Arda takımını sattı .... 

Bunun gibi daha yüzlerce kıyas yapıyor Galatasaray taraftarları. Arda Turan'ın Atletico Madrid'e gitmesinden dolayı kızgınlar. Bizi neden bıraktı diyorlar. Hatta küfür ediyorlar, bir daha sakın gelmesin diyorlar, gittiği takıma köy takımı diyorlar, neden daha büyük takıma gitmedi diyorlar ... Gerçi bazıları da gurur duyuyor. İnşallah başarılı olursun diyor.

Arda Turan'ın Galatasaray ile sorunları Adnan Polat'ın Arda'nın üstüne büyük bir sorumluluk yüklemesi ile başladı. Hadi liderlik, kaptanlık ve 10 numarayı vermesi neyse de sahipsiz bırakması en büyük sorun oldu. 10 numara verdi, kaptan yaptı ama sahip çıkmadı. Sahip çıkar gibi yaptı ama çıkmadı. Galatasaray taraftarları da sahip çıkmadı. Performans düşüklüğü yaşadığı dönem sevgilisi ile yaptıklarını tribüne yansıttılar. Tezahuratlar yaptılar. Belki de Galatasaray tribünlerinin sadece tek bir grup tarafından yürütülmesinin sıkıntısını yaşadılar. Ultraslan tepki gösterince bütün Galatasaray taraftarları tepki gösterdi gibi anlaşıldı.

Bunun dışında son yıllar gazeteler Arda'nın üzerine gitti, Telegol Arda'nın üzerine gitti, forma rengi videoları çıktı, Posta gazetesinin manşeti çıktı ... 

Ve sonunda yeni bir başkanın, yeni bir hocanın - üstelik bu hoca Fatih Terim gibi birisi - geldiği sezon Arda Turan daha fazla dayanamadı ve gitti.

Atletico Madrid'e 12 Milyon Euro karşılığında transfer oldu. Yıllık 2.5 milyon euro ücret alacak ve 4 yıllık sözleşme imzalayacak.

Galatasaray forması ile 189 maça çıkan Arda Turan 44 gol attı, 76 asist yaptı. 33 sarı kart, 2 kırmızı kart gördü.

Gelelim benim Arda'ya bakış açıma. 2 sezon önce Cristian ile kavga ederken küfür ediyordum. Stat atmosferi. Veya Semih ile yumruklaştığında kızmıştım. Ama bunun saha dışı var. Saba Tümer'e katıldığı programı keyifle takip ettim veya Beyaz Show'a katıldığı programı veya başka röportajlarını. Saha dışında anlık öfkeler ile kızsam Arda'yı saha dışında büyük bir keyifle takip ettim. Belki de Fenerbahçe maçlarında çok etkisiz olmasından dolayı görüşlerim böyle oldu. Fenerbahçe'ye karşı sürekli goller atsa, asistler yapsa bu kadar sıcak bakmazdım. 

Şimdi Atletico Madrid maçlarını büyük bir keyifle takip edeceğim. Futbolu bilen, çalım yeteneği olan, zekası olan ... Hepsini geçtim kendini izleten Arda Turan'ı takip edeceğim. Hem artık takip etmem de, Arda'ya bakış açımı açıklamam da bir sakınca da yok. Ne de olsa Galatasaraylı değil ! Hatta bakın yazıya milli takım forması ile fotoğrafını koydum ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok doğru bir tespit; başta ultrasalan sahip çıkmadı ve alem yapanlarla aynı kefeye kondu Arda.

galatasaray taraftarını temsil edebilecek çapının olmadığını da gördük ultraslanın. sonrasında gimesin diye büyük pankart açmaları da bunu teyid etti.

kendi ayağına kurşun sıktığını anlamadı bile.