16 Ağustos 2011 Salı

Premier Lig İlk Hafta / Silva, Worm, Aguero, Rooney ve Diğerleri


Dünyanın bana göre en iyi ligi Premier Lig'de 2011/2012 sezonu başladı. Seyirci atmosferi, kaliteli  maçı yayını ve çekimler, oynanan oyun, oyuncuların kalitesi, her takımın futbol oynama isteği gibi maddeler sayarak Premier Ligi rahatlıkla bütün liglerin önüne koyabiliyoruz. İlk hafta Londra'da yaşanan olaylardan dolayı ertelenen Tottenham-Everton maçı dışında 9 maç oynandı. 16 gol atıldı. 9 maçın sadece 1 tanesini ev sahibi kazandı. 3 maçı deplasman takımları kazanırken 5 maç berabere bitti. 


Liverpool-Sunderland maçı ile başladım Premier Lig izlemeye. Maç öncesi Liverpool taraftarları tarafından söylenen '' You'll Never Walk Alone '' tüyleri diken diken yaptı. Son zamanların en iyisiydi. Kulüp sahibi ile eşi bile coşku söyledi. Liverpool çok iyi oynamadı ancak ilerleyen haftalar çok iyi takım olabilirler. Gerrard'ın da katılacağı bir ortasaha çok iş yapar. Adam, Henderson, Downing, Suarez ve Andy ile iyi takım olacaklar.

Newcastle- Arsenal maçı ise çok iyi maç olmadı. Zaman zaman Gervinho ile etki yaratan Arsenal oldu. Maçın sonlarında Gervinho Joey Barton'a tokat atınca kırmızı kart ile oyun dışında kaldı. Joey Barton ise kırmızıdan yırttı. Ayrıca bir pozisyon Barton'ın ayağına basan Song görüntülerden bakılarak 3 maç ceza aldı. 

Stoke-Chelsea maçı Chelsea'nin son 40 dk baskısı ile geçse de gol sesinin çıkmadığı bir maç oldu. Drogba'nın direkten dönen topu var. Chelsea adına en iyi oyuncu Alex, daha sonra Torres'di. Geçen seneden çok farklıydı. Bosingwa da iyi oynayan oyunculardandı.

West Bromwich - Manchester United maçı ise Manchester'ın etkili oyunu ile başladı. İnanılmaz paslaşmalar, inanılmaz mücadele derken yeni transfer Young'ın pasına iyi vuran Rooney skoru 0-1 yaptı. Long 37.dk De Gea'nın da hatası ile beraber golü atarak durumu 1-1 yaptı. 2.yarı zaman zaman etki yaratmaya çalışan Manchester United aradığı golü 82.dk Reid'in kendi kalesine yaptığı vuruş ile buldu. Rooney Manchester United adına en iyi oynayan oyuncuydu. Evra ve Ferdinand'ın sakatlanarak çıkması şanssızlıktı.


Haftanın kapanış maçı ise Manchester City ile Swansea arasında oynandı. 46.802 kişi önünde Manchester City kötü başladı, daha doğrusu Swansea iyi başladı. Ancak City gerek tecrübesi gerek kaliteli ayakları ile Dzeko, Silva ve Aguero'nun 2 golüyle 4-0'lık galibiyete imza attı. City özellikle mücadele anlamında müthiş bir oyun ortaya koydu. Toure, De Jong, Barry orta sahası iyi çalıştı. Silva ise takımı müthiş yönetti. Maçın en iyi 2. oyuncusuydu. Ayrıca kaleci Hart, ofansif orta saha Adam Johnson da iyi oynayan oyuncular arasındaydı. Ama maçın adamı tartışmasız Swansea kalecisi Worm Ve maçın en büyük hikayesi. Sergio Aguero ! Manchester City'nin yeni transferi Aguero oyuna 59.dk girdi. Attığı 2 gol ve yaptığı 1 asist ile kendisine verilen 43 milyon euro'luk bonservisin ne kadar doğru olduğunu sadece 31 dk içinde gösterdi. Attığı 2.gol ise gerçekten muazzamdı. Manchester City'ye nasıl katkı sağlayacağını ilk maç gösterdi. Gol kralı olabilir. City ise bana göre bu sezon Manchester United ile beraber şampiyonluğun en büyük adayı. Tevez de takımda kalırsa efsane sezon geçirebilirler. 

Premier Lig'de haftanın diğer sonuçları ; 

Blackburn 1 Wolverhampton 2
Fulham 0 Aston Villa 0
Qpr 0 Bolton 4
Wigan 1 Norwich 1



1 yorum:

İbrahim Sevim dedi ki...

Eski Spurslu Mido'dan sonra PL'de ilk maçında 2 gol atan ilk futbolcu olmuş Agüero. Ayrıca overrated olarak gördüğüm F.Torres'in yarım sezonda yapabildiğini bir maça sığdırdığını da unutmamak lazım. Go Blue Army Go