10 Mayıs 2020 Pazar

Take the Ball Pass the Ball


Pep Guardiola dönemi Barcelona'sını anlatan nefis bir belgesel. Graham Hunter'ın Barça: Tüm zamanların en büyük futbol takımının hikayesi kitabından uyarlama. Bir çok futbolsevere göre tarihin en iyi topunu oynayan takım olan Barcelona'nın o yıllarda yaşadıkları çok güzel şekilde aktarılmış. Messi, Xavi, Henry, Pique, Iniesta, Alves, Busquets, Valdes, Puyol gibi oyuncuların da dahil olduğu bir çok oyuncudan anlatımla tüm o süreci anlatmış.

Guardiola'nın nasıl bir teknik direktör olduğunu, nasıl detaycı olduğunu, taktiğine uymayan oyuncudan nasıl anında vazgeçtiğini, taktiğine uymayan oyuncuyu direkt oyundan alabildiğini, oyuncularla iletişimini, maçlara hazırlanışını görüyoruz.

Messi'nin gördüğü saygıyı, Xavi'nin ve Puyol'un liderliklerini, Abidal'in hastalığı süresince takımın birlikteliği izlemek güzeldi.

Alves'in Abidal'in sakatlığında yaptığı fedakarlık çok acayip. Herkes yapmaz. Barcelona'nın neden iyi bir takım olduğunu ve neden bu kadar başarılı olduğunu anlatan bir detay.

Efsane sezonlar yaşanırken ufak detayların da buna yardım ettiğini bir kez daha gördük. Pinto'nun kurtardığı bir penaltı, Real Madrid deplasmanında alınan galibiyet, Iniesta'nın Chelsea maçı golü bunlardan bazıları.

Messi, Iniesta, Pique, Busquets dahil bir çok oyuncu gelecekte Barcelona hocası olarak Xavi'yı gördüğünü burada da söylemiş. Zaten herkes normal anlatırken Xavi'nin hemen bardaklarla taktikler üzerinden anlatması, detayları vermesi de bunu kanıtlayan detaylar. Ayrıca Xavi'nin saha içinde çözdüklerini düşünürsek Messi'nin de dediği gibi saha kenarından bunları çok daha rahat ve hızlı şekilde çözeceği de bir gerçek. Bakalım ne zaman Barcelona teknik direktörü olarak görebileceğiz? Çok büyük merakla bekliyorum.

Ben bu şahane belgeseli BeIN Connect üzerinden izledim. Dileyenler buradan tıklasın ve izlesin. Futbolu seviyorsanız bu belgeseli de seversiniz.

Hiç yorum yok: