11 Mayıs 2020 Pazartesi

Normal People


Son zamanlarda en hızlı şekilde bitirdiğim dizi. Kitaptan uyarlanan oldukça iyi bir romantik dram dizisi. Marianne ve Connell'ın küçük bir kasabada lisede başlayıp yıllar içinde farklı şehirlerde, farklı şekillere bürünen karışık ilişkilerini anlatıyor. Zaman zaman bir araya geliyorlar, zaman zaman ayrılıyorlar, zaman zaman ağlıyorlar, zaman zaman gülüyorlar. Bazen birisine kızıyorsun, bazen diğerine kızıyorsun, bazen hak veriyorsun. Bazen diğer şahısların yaptıklarını anlamsız buluyorsun. Bazen kendi hayatından bir şeyler görüyorsun, bazen şaşırıyor, bazen ağlayacak duruma geliyorsun. 

İrlandalı yazar Sally Rooney tarafından yazılan Normal People kitabından uyarlansa da kitap ile dizi arasında farklılıklar olduğu söyleniyor. Dileyen internetten o farkları okuyabilir.

Filmin müzikleri olağanüstü. Sadece müzikleri için bile izlenir. Spotify listesini paylaşayım, dinlersiniz. Tıklayın.

Dizinin IMDb puanı 8.9. Açıkcası elbette güzel dizi, izlerken insana büyük mutluluk, hüzün, acı, öfke gibi duygular veriyor ama insan bazen çok tekrar olduğunu düşünmüyor değil. 12 bölüm olması da bunu sağlıyor. Bu dizi 8 bölüm olsaydı daha iyi bir iş çıkmış olurdu.

Marianne ve Connell çifti çok tatlı.


Bazı diyaloglar şahane. İnsana acayip bir tat veriyor.

Dizide en nefret ettiğim karakter tartışmasız Lukas.

Hiç yorum yok: