28 Aralık 2011 Çarşamba

Euroleague Top 16 Kuraları


Kura günleri çok fazla heyecan yaşıyorum. Kura günleri çok güzel oluyor. Kuradan önce tahminler, kura anında heyecanlar, kura gecikince daha da artan heyecan, kuradan sonra değerlendirmeler. Dünyanın en güzel şeylerinden biri olabilir. Bir de kuraya güzel bir torbadan girince keyfin 2 katına çıkıyor.

Yine böyle bir gün yaşadık. Euroleague Top 16 kuraları çekildi. 16 takım 4 gruba bölündü. Fenerbahçe Ülker için kuradan önce defalarca Panathinaikos çıksın istedim. Bunun nedeni kadrosu ya da gücü değil. Sadece tribünleri. Yunan tribünlerini her zaman kıskanırım. Adamlar salonda meşale yakıyor be abi. Futbol maçlarından bahsetmiyorum bile. Panathinaikos her sene salonlarda 2-3 tane youtube'a videoları düşen tribün performansı sergiliyor. İşte o Panathinaikos'u ateşli tribünleri önünde yenmek, evimizde onlar kadar ateşli tribün yaparak yenmek herhalde müthiş bir duygu olur. Ya da düşünsenize Oaka'ya gidiyorsun ve Fenerbahçe'yi orada - sessiz - destekliyorsun. Enfes olabilirdi. O yüzden Panathinaikos maçlarını şimdiden sabırsızlıkla bekliyorum.

3.torbadan Unics Kazan geldi. Çok tehlikeli bir takım. Greer, Domercant, Veremeenko, Savresonka gibi iyi oyuncuları var. Galatasaray'ı yendikleri maçları izledim de oyunu yavaşlatan, şutları sokabilen şanslı bir takım. İyi savunma yapıyorlar. Unics karşısında iki maçı da kazanabilir, iki maçı da kaybedebiliriz.

4.torbadan ise Emporio Armani Milano geldi. Onu da Efes maçlarından az çok biliyoruz aslında. Efes'e karşı iki maçı da kaybetmişlerdi. 8 ve 14 sayılık farklarla. Henüz gruplarda istedikleri basketbolu oynayamadılar ancak kadroları onların da çok iyi. Fotsis, Nicholas, Bourousis ve Omar Cook gibi etkili oyuncuları var. Eğer gruplarda oynadıkları basketbolu oynarsalar yenme şansımız bir hayli fazla.

Sonuç olarak 3 takımı da yenebiliriz, 3 takıma da yenilebiliriz. Bunu Ömer Üründül tarzı bir açıklama zannetmeyin. Fenerbahçe'nin bu takımları yenme ihtimali, yenilme ihtimalinden daha fazla.

Evimizde 3'de 3 yaparsak bu gruptan çıkarız.

Fikstür avantajımızın ise olduğuna inanıyorum. Unics deplasmanı sonrası içerde Milano ve Panathinaikos ile oynuyoruz. 3-0 yaparsak kimse şaşırmasın. Yeterki Fenerbahçe Fenerbahçe gibi oynasın.

Final Four neden olmasın ...



Hiç yorum yok: