14 Aralık 2011 Çarşamba

Maç Günlüğüm # 72



- Yine kendi çektiğim fotoğraf.

- Fenerbahçe için yollara düşmeye devam ediyorduk. Sırada her sene koşarak gittiğimiz Bursa deplasmanı vardı. Hayatımda en çok Bursaspor-Fenerbahçe maçları izlemiş olabilirim. Hem Bursa da hem de Kadıköy'de. Bursa deplasmanı her sene iyi olmuştur. Bunun nedeni alınan skorlardan ziyade, takıma Bursa gibi ev sahibi takımın seyircisinin güçlü olduğu bir yerde sahip çıkmak, hem de iyi tribünler. Ayrıca Bursa deplasmanına gelenler tribünün daimi üyeleridir. Abileri, kardeşleri hep orada görmüşüzdür.

- Biz Kocaeli'den gideceğimiz için yolculuk çok erken saaatlerde başlıyordu. Saat 09:00 otobüsü ile Kocaeli'den yola çıkıyor, İstanbul'a gidiyorduk. Otobüsler İstanbul'da Salı Pazarı'ndan kalkacaktı. Hayatımda 2.kez Salı Pazarı'ndan bir maça gidiyordum. Daha önce bir kaç sene önce Napoli ile oynadığımız basketbol maçına gitmiştim. Tribünün emektarları orada. Pankartlar otobüslere yükleniyor, otobüsün önünde fotoğraflar çekiliyor ve yola çıkılma zamanı bekleniyor.

- Saat 12:00 gibi Salı Pazarı'ndan 4 otobüs hareket ediyorduk. İstikamet önce Eskihisar, ardından oradan Feribotla Yalova ve ardından oradan da Bursa.

- Feribotla ilk kez maça gidiyordum. Tezahuratlar, meşaleler falan olur sanıyordum. Yanılmışım. Videolar beni kandırmış. Demekki bu yolculuklar her zaman böyle olmuyor. Yine de zevkliydi. Otobüs ise gayet iyiydi. Tezahuratlar keyifliydi. Yolculuğun nasıl geçtiğini anlamıyorduk.

- Ve klasik deplasman olayı. Şehrin girişinde polis kontrolü. Bir süre bekledikten sonra komiserin iyi niyetinden dolayı direkt stadın oraya götürüldük.

- Ekipler Amirliği bahçesinde biletlerimiz dağıtıldıktan sonra stada doğru yürüyüş. Kısa mesafe ancak oldukça keyifli bir yürüyüş.,

- Bilet konusunda çıkan ufak bir sıkıntıdan dolayı bir süre gişenin önünde beklemek. Bu arada çekilen fotoğraflar, yapılan maç değerlendirmeleri.

- Daha sonra bilet sorununu halletmemiz ve içeri girmemiz. Bursa stadına ilk defa bu kadar rahat girdim. Turnikeler akıcıydı. Kadıköy rahatlığında girdim içeri.

- Ve insanın kendini en mutlu hissettiği anlardan birisi o tribünün içine girdiğin zamanlar. Statta azınlık olmak, takımın yanında olmak insana mutluluk veriyor.

- Futbolculara yapılan tezahuratlar derken maç saati geliyordu.

- Her zaman her yerde en büyük Fener tezahuratı ile başlayan tezahuratlarımız, Sensiz hayat, tribünlerde ... gibi bestelerle devam ediyordu. Tribün iyiydi.

- '' Fenerbahçe yıkılmaz, cümle alem bir olsa başa çıkamaz, Fenerbahçe gol gol gol, geçecek bu kötü günler, Bursa'ya da koy. '' mükemmel bir beste. Kim yaptıysa teşekkürler.

- Maçı 0-2 kazandık.

- Maçı kazanmanın mutluluğu da bir hayli fazlaydı.

-  Bursa tribünleri kötüydü. Ya da biz iyiydik.

- Sıfır olaysız bir Bursa deplasmanı. Yan taraftan münferitler sürekli bir şeyler atardı ancak bu sene herhangi bir şey olmadı. Tertemiz geçti maç. Öncesi, stat içi ve sonrası.

- Maç sonunda Yücel abinin '' Hindi Baba '' sı müthişti. Stat yankılandı. Bursa duymuştur.

- Maç sonunda Bursa'nın numaralı tribününde bulunan veletler cansınız. '' Bağırın hadi. '' :)

- Maç sonunda tribüne gelerek bizlere teşekkür eden, dakikalarca alkışlayan Ali Koç, Ömer Temelli ve Alex için ne desek az. Helal olsun size. Çok seviyoruz. İyiki varsınız.

- Yaklaşık 1.5 saat bekledikten sonra stattan çıktık.

- Ve günün en kötü anları. Telefonumun sarjı bittiği için bizi İzmit'e götürecek arkadaşımla iletişime geçemememiz ve bir süre Bursa'da kalmamız ! Daha sonra köfteci'ye giderek telefonunu istemek, kartımı takmak, arkadaşımın tanıdığını aramak, ondan yanındaki aratmak, daha sonra haberleşmek ve buluşmak. O an Bursa'da kalmaktan korktum. Tüm otobüsler gitmiş, tüm polisler çekilmiş ve stadın yanında kalmışız. Allahtan döndük.

- Ve bir Bursa deplasmanı klasiği ; Köfteci Yusuf. Ben böyle bir tat görmedim. Her sene oradayız. Enfes enfes.

- Hayatımın en rahat dönüş yolcuğu. Mercedes Vito farkı mı desek, arkada ayaklarımı da uzatıp uyumak mı desek :) Saat 02:00'de evdeydim. Bursa deplasmanından 2'de dönmek müthiş olay.

- Sonuç olarak keyifli bir deplasmanı geride bıraktık. Selçuk için de orada olup, Selçuk için de bağırdık. Fenerbahçe'de Selçuk için kazandı.

- Maç günlükleri ben maça gittiğim sürece devam edecek.

Hiç yorum yok: