27 Aralık 2011 Salı

5 Nisan 2009, Lefter, Fotoğraf,


Kişisel bir konu, kişisel bir fotoğraf. Lefter'i 3 senedir Büyükada'da bulunduğu evinde ziyaret ediyorum. Görmek bile yetiyor. Her sene onu gördüğümüzde heyecanlanıyoruz, mutlu oluyoruz.

Yanına gidince fotoğraf çekiliyoruz, biraz muhabbet ediyoruz. Yanına 3 kere gittim. Gittiğim günler Lefter ile ilginç diyaloglar yaşanıyor. Bana her seferinde '' Sen futbolcu musun? , Futbol oynuyor musun? '' gibi sorular soruyor. Ben de ısrarla hayır diyorum :) '' Fiziğin iyi, senden futbolcu olur, futbolcu ol '' diyor. İş işten geçmiş olmasa sırf Lefter için uğraşır, bu işin peşinden koşardım ama geçti.

5 gün önce 22 Aralık Lefter'in doğum günüydü. 1925. 86 yaşına girdi. Dile kolay 86 yıl. Sağlıklı ve mutlu yıllar diliyoruz.

Fotoğrafı 5 Nisan 2009 günü çekildim. Lefter'i hayatımda canlı gözlerle ilk kez gördüğüm gün. Hayatımın en iyi fotoğrafı. Ben bakıyorum, gülüyorum, Lefter bakıyor, gülüyor. Henüz hayatımda bu fotoğrafın yanına yaklaşan bir fotoğraf olmadı. Enfes.

Lefter'in yanından ayrıldıktan sonra o gün Kadıköy'e gitmiştik. Eskişehirspor ile oynadık, Deivid ve Guiza'nın golleriyle 2-1 kazandık. Galibiyeti Lefter'e hediye ettik. 

5 Nisan 2009 hayatım boyunca unutmayacağım bir tarih olarak yerini aldı ...

Hiç yorum yok: