1 Ocak 2012 Pazar

Fenerbahçe Ülker 80 Galatasaray Medical Park 79 / Engin ve Tomas


Fenerbahçe Ülker Beko Basketbol Ligi 12.hafta mücadelesinde Galatasaray Medical Park'ı 80-79 yendi. 

Mücadele'yi baştan sona önde götüren Galatasaray Medical Park son çeyrek hücumda sıkıntı çekince + Fenerbahçe Ülker savunmada iyi olunca 10-3'lük seri ile maçı kazanmasını bildi.

Aslında maç boyunca her şeyi bilerek izliyoruz. Tutku oyuna giriyor, Andric dikkat diyoruz, sayı yiyoruz, Tutku içeri penetre eder, pas verir diyoruz, veriyor, sayı yiyoruz, Shumpert oyuna giriyor, üçlük yeriz diyoruz, yiyoruz, Lakovic'in bir kalitesi var diyoruz, hafife almayalım diyoruz, çıkıyor en kritik yerde üçlük atıyor. Maç öncesi bir oyuncu çıkar kritik sayılar atar diyoruz, Göksenin çıkıyor ve kritik yerde 2 üçlük atıyor. Yani Galatasaray'ın artık her şeyini biliyoruz.

Fenerbahçe için ise yine şeyler geçerli. Oğuz'a güzel toplar atın diyoruz, içeri penetre edin diyoruz, hızlı paslaşın diyoruz, hareketli oynayın diyoruz, iyi yardımlaşın diyoruz. Dediklerimizi yapınca hemen olumlu anlamda sahaya yansıyor.

Tomas'ın kritik yerde attığı üçlükler, Engin'in çok ama çok büyük oyunu - bana göre yanlış şut tercihleri - , Jerrels'ın smacı, Gist'in bloğu, Oğuz Savaş'ın kritik yerde sayıları, Gist'in son çeyrek mücadelesi, taraftarın zaman zaman müthiş ortam yakalaması ...

Haftaya 5.sırada girdik, derbi galibiyeti aldık, haftayı 5.sırada kapattık. Bu işte bir yanlışlık var.

Haftaya Anadolu Efes ile yeni salonu açıyoruz.

Maç hakkında diğer detayları maç günlüğüne yazarız.


Hiç yorum yok: