2 Aralık 2011 Cuma

Thank You For Everything Thabo Sefolosha


Thabo Sefolosha !

Nba'den geliyor haberini aldığımız an heyecanlandık, zaten tanıyorduk ancak girip hemen daha çok araştırmaya başladık. İstatistikleri, videoları ile daha da heyecanlandık. Nba'in en iyi savunmacılarından biri olduğunu biliyorduk ancak özellikle Kobe'yi, Wade'i blokladığı pozisyonlarda kendimizden geçtik.

Lokavt bitene kadar Fenerbahçe forması giyecekti. Sadece Euroleague maçlarında oynayacaktı. Lokavt uzun süre daha izlerdik ancak olmadı. Lokavt bitti. Sadece 7 maçta forma giyme şansı buldu. Ancak bu 7 maç öyle böyle bir basketbol oynamadı.

7 maçı 11.4 sayı, 6 ribaund, 0.9 asist, 2.1 top çalma, 1.7 top kaybı istatistikleri ile mücadele etti. % 54 ile iki sayı, % 50 ile üç sayı, % 63.3 serbest atış yüzdesi yakaladı. Bu sadece istatistiksel yönü.

Fenerbahçe'de oynadığı sürece mücadele olarak da takımın hep iyilerinden oldu. Formanın hakkını verdi. Parasını cebine koymuş, biraz oynayıp Nba'e dönecek bir oyuncu istese kendini hiç kasmaz, yerdeki topa atlamaz, mücadele etmezdi. Ancak Thabo en az Ömer Onan kadar, hatta bu süreçte Ömer Onan'dan bile daha çok mücadele etti. Giderken üzülüyorduk. Ancak gerek ben ufak kağıtlar - Thank you for everything Thabo - hazırlayarak, gerek tribünler - maç öncesi tezahuratlar yaparak, alkışlayarak - Thabo'ya hakettiğini verdik.

Thabo Sefoolosha Türkiye'ye gelecek, Fenerbahçe taraftarlarının kalbine girecek ve geri gidecek deseler inanmazdım. Ancak gerçekten de bu taraftar Thabo'yu unutmaz. Oklahoma maçlarını artık ayrı bir gözle izleyeceğiz. Thank you for everthing THABO. Her şey için çok ama çok teşekkürler.

Hiç yorum yok: