3 Kasım 2011 Perşembe

Sevdiğin Takım İçin Deplase Olmak


Şampiyonlar Ligi ya da Uefa Avrupa Ligi maçı. Grupta kaçıncı maç olduğu çok da önemli değil.

Salı, Çarşamba ya da Perşembe günü oynayacaksın.

Yer ; Roma Olimpiyat stadı. Roma ya da Lazio ile oynuyorsun.

Deplasman tribünün bir kapasitesi yok. Var ama çok fazla. Doldurmak kolay değil. Herkes dolduramıyor. Deplasman tribün biletleri bitttiği an ev sahibi takımın tribünlerinden de bilet alabilirsin. Tabii deplasman tribününde yaşadığın zevki yaşayamazsın.

Davul sokmak serbest, pankart asmak serbest, meşale yakmak serbest, sis bombası yakmak serbest, ses bombası patlamak serbest, megafon serbest ... İyi tribün yapılması için tüm şartlar sağlanmış.

İstanbul'dan ya da x şehirden atlıyorsun uçağa-otobüse ve Roma'ya gidiyorsun. Maç öncesi Fenerbahçe ya da x takım formaları ile Roma sokaklarında tezahuratlar da söyleyerek yürüyorsun, geziyorsun, içiyorsun.

Maç saati yaklaşıyor ve tribüne giriyorsun. Tribün iyi ya da kötü oluyor, kötü olursa üzülüyorsun, iyi olursa seviniyorsun, sahadaki skora pek bakmıyorsun. Sonuçta oraya kazanmak için, sevinmek için gitmedin. Takımın yanında olduğun için  gurur duyuyorsun.

Fotoğrafta yer alan Zürih taraftarlarının yaşadığı keyifi herkes yaşamalı. Lazio-Zürich maçı için 3 Kasım tarihinde Roma'ya, Olimpiyat Stadı'na gittiler ve tribünün hakkını verdiler.

Bursa, İnönü, Ankara, Sivas, Trabzon, Samsun, Ordu, Roma, Londra, Barselona, Madrid, Milano, Malatya, Erzurum, Sakarya, Manisa, İzmir ... Neresi olduğu farketmeden imkanı olan herkes deplase olmalı.

Umarım bir gün biz de Avrupa'ya deplase olabiliriz ...

1 yorum:

firatimo dedi ki...

Bu sene bu saçmalıklar yaşanmasaydı da hep beraber bir maç izlemeye gidebilseydik.

UnionClub