1 Kasım 2011 Salı

Fenerbahçe 1 Karabükspor 0 / Yüksek Mücadele Gücü


Fenerbahçe sahasında Karabükspor'u Henri Bienvenu'nün attığı golle 1-0 yendi ve liderliğini sürdürdü. 2.sırada yer alan Galatasaray ile fark 4 puana çıktı.

Mücadele öncesi Fenerbahçe taraftarlarının tamamı '' Alex varsa bu maçtan korkmam, Alex'e güveniyorum, Alex gol atar. '' şeklinde yorumlar yapıyorken, Karabükspor taraftarları da '' Alex'den korkuyorum. '' tarzı açıklamalar yapıyolardı. Ancak işler her iki takım taraftarlarının düşündüğü gibi gerçekleşmedi. Bence Karabükspor hocası Yücel İldiz'in düşündüğü gibi gerçekleşti. Maçtan önce Yücel İldiz'e Fenerbahçe'den kimin oynamamasını istersin diye sorsalar hiç düşünmeden '' Alex '' cevabını verirdi.

Mücadele'nin 6.dakikası kendisine faul yapıldığı pozisyon dirsek attığı iddia edilen Alex'i direkt kırmızı kart ile oyundan atan Aytekin Durmaz hem maçın seyir zevkini düşürdü, hem Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasını sağladı, hem de bu kararın etkisi ile beraber maç boyunca kontrolü kaybetti.

Fenerbahçe'nin bu kırmızı karttan sonra da iyi oyunu, yüksek mücadele gücü hiç kesilmeden devam etti. Hatta hem futbolcular, hem taraftar önemsiz ve gerilimsiz gözüken Karabükspor maçında daha fazla motive oldu. Yani hakemin bu kırmızı kartı Fenerbahçe'yi daha motive etti.

Mücadele'nin 17.dakikası Mehmet Topuz'un nefis ara pasına hareketlenen Bienvenu güzel aşırtma vuruş ile topu ağlara gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra da müthiş mücadele, müthiş pozisyonlar devam etti. Fenerbahçe ilerde yaptığı pres ile Karabükspor'un oyun kurmasına izin vermiyordu. İlk yarı 1-0 sona erdi.

2.yarı yorulan ve geri çekilmek zorunda kalan Fenerbahçe kalesinde pozisyon vermedi ve maç 1-0 sona erdi.

Fenerbahçe'de Volkan Demirel iyi oynadı. Özellikle maçın henüz başında Shelton'ın müthiş şutunu güzel bir refleks ile kurtardı. Onun dışında bir kaç kurtarışı da var. Gökhan Gönül son haftalardaki en iyi oyununu oynadı. Hem savunmada, hem hücumda etkili olmaya çalıştı. Bekir iyiydi. Yobo her maç olduğu gibi yine iyi oynadı. Ziegler Santos'tan çok daha iyi savunma oyuncusu olduğunu her geçen gün kanıtlıyor. Taraftarların adını çok anmamasının nedeni Santos kadar göze hoş gelen hareket yapmamasıdır. Mehmet Topuz özellikle ilk yarı enfes oynadı. Takımın en iyi oyuncularındandı. Emre ve Cristian çok iyiydi. Caner maçın adamıydı. Fazla konuşmaya gerek yok. Bienvenu golünü attı, koştu, mücadele etti. Daha alışma sürecinde. Daha da iyi olacak bence. Semih, Orhan ve Selçuk hakkında yorum yapacak bir şey yok.

Fenerbahçe mücadele'yi % 49 topla oynama, 328/277 pas oranı, 6/11 şut oranı ile tamamladı.

Fenerbahçe takım olarak 98.4 km koşarken ; Caner 11.674, Gökhan Gönül 10.900, Mehmet Topuz 10.517, Ziegler 10.488 ve Cristian 9.713 km koşmuş.

Ligin en çok gol atan 3 takımından biriyiz, ligin en az gol yiyen 2.takımıyız, ligin en çok galibiyet alan takımıyız, ligin mağlup olmayan takımıyız.

Alex olsaydı çok daha farklı bir galibiyet alırdık. Kimse Alex'siz daha iyiyiz demesin. Demeye kalkmasın.

Alex kariyerinde 3.kez kırmızı kart gördü. 19.10.2005 Schalke maçı ve 28.02.2010 İstanbul B.Ş.B.Spor maçında da kırmızı kart görmüştü.

Alex'e kırmızı kart veren, Emre'ye, Caner'e sarı kart bile veremeyen Aytekin Durmaz 3-5 ay dinlensin. Son yıllarda izlediğim en kötü hakem performansıydı. Hele bir avantaj pozisyonu varki allah düşmanımın başına vermesin.

Yusuf Namoğlu'nun basın toplantısı ne zaman?

Caner ve Mehmet Topuz'un milli takıma çağrılarak onurlandırılması gerekiyor. Sonuna kadar hakediyorlar.

35 bin kombine olmasına rağmen dün akşam stat tamamen dolmadı. Bilet fiyatlarının yüksek olması, çok sık maç olması, maçlarımızın hafta içi olması, insanların doygunluğu eklenince stat boş kalıyor. Karabükspor maçının en ucuz bileti 44 TL olmamalı. Orası da var.

En yakın rakibimizin 4 puan önündeyiz. İlk yarıyı lider bitirmek önemli.

Cuma günü Sivasspor deplasmanına gidiyoruz. Kayıp olmaz inşallah.

Hiç yorum yok: