3 Kasım 2011 Perşembe

74.847



Manchester United - Galati maçını tribünde izleyen taraftar sayısı 74.847 ! İnanılmaz bir sayı di mi? En azından bize öyle geliyor. İngiltere için alışılmış ancak bizim pek alışık olmadığımız bir durum.

İnsan bu maça neden gider? İşte nedenler ;

Mükemmel bir futbol ortamı. Dünyanın en güzel stadyumlarından biri ; Old Trafford. Rüyalar Tiyatrosu. 

Sahaya çıkan enfes bir ilk 11 ; De Gea, Jones, Ferdinand, Evans, Fabio, Valencia, Rooney, Anderson, Nani, Berbatov, Owen. Hemen maçın başında Owen'ın yerine oyuna giren Hernandez. Daha sonradan oyuna giren Park ve genç oyuncu Fryers. Bu kadroyu izlemek için de stada gidilir.


Şampiyonlar Ligi heyecanı. Sadece o müziği duymak için bile gidilir. Rakip Galati gibi güçsüz bir takım. En azından şampiyon. Romanya şampiyonu.


Futbol temiz, yöneticiler temiz, hakemler iyi, takımlar iyi. Tabii gidersiniz maça. Stada gidiş rahat, giriş-çıkış rahat. Tribünde maç izlemek rahat.

Maçtan önce ve sonra pub ortamı da vardır. Gidersin alkol alırsın, arkadaşlarınla tezahurat da yaparsın. Bir de yenince değme keyfine.

Manchester United taraftarları gitmeyecek de biz mi gideceğiz? Hem biz gitmeyiz ya, maçı tv veriyor, ayrıca maçtan önce Kuzey Güney, Muhteşem Yüzyıl gibi diziler var. Onları seyredeceğim ...

Hiç yorum yok: