15 Kasım 2011 Salı

Paris Masters Şampiyonu ; Roger Federer


Federer şu dünyada izlemesi en keyifli teniscilerden birisi. En azından benim için her zaman böyle olmuştur. Federer isterse 100.sıraya düşsün her zaman izleyenleri ve beni etkilemeyi başaracaktır. Bu sene Federer için pek iyi geçmedi. Ocak ayında Doha'da kazandığı şampiyonluk ve geçen hafta Basel'de kazandığı şampiyonluk bu sene kazandığı 2 şampiyonluğuydu.

Paris'e oldukça formda geldi. Bu formunu da sürdürdü. Mannarino'yu 6-2 ve 6-3 ile, Gasquet'i 6-2 ve 6-4 ile, Monaco'yu 6-3 ve 7-5 ile ve Berdych'yi 6-4 ve 6-3 ile yenerek set vermeden finale çıktı. Yendiği isimler ise küçümsenecek tenisciler değil. Hepsinin bir kalitesi var.

Finalde ise rakibi Fransız - ev sahibi - Tsonga vardı. Federer'e ters gelen Tsonga Bu sene Wimbledon'ı takip edenler Tsonga'nın 2-0'dan gelerek Federer'i 3-2 yendiğini hatırlayacaktır. Enfes bir maçtı. Genel toplamda ise 5-3 Federer üstünlüğü vardı.

Ancak burada Federer gayet rahat şekilde kazanmayı başardı. İlk set ne olduğunu anlamadan 6-1 oldu. Federer özellikle servis oyunlarını inanılmaz hızlı şekilde kazanıyordu.

2.set her iki oyuncu da kendi servis oyunlarını kazandı ve tie-break'e gidildi. Bu arada Federer yine kendi servis oyunlarını 1 dk civarında kazanıyordu. Tie-break'de ise fırtına gibi giren Federer 4-0 öne fırladı. Daha sonra kendi servis oyunlarını alarak 7-3 kazandı. 6-1 ve 7-6 ile 2-0 kazanan Federer şampiyonluğa ulaştı.

Federer kariyerinde ilk kez Paris Masters şampiyonluğuna ulaştı. Ulaşırken set bile vermedi.

Toplamda 18. Masters zaferine ulaştı ve 19 Masters şampiyonluğu bulunan Nadal'a yaklaştı.

Ve şimdi tüm dünyanın gözü 20-27 Kasım tarihlerinde yapılacak sezon sonu turnuvasında. Dünyanın en iyi 8 teniscisi Londra'da kozlarını paylaşacak. Kazanmak önemli. Ve bu sefer Federer de kazanmak için gidiyor ...

Hiç yorum yok: