27 Nisan 2013 Cumartesi

Sırrı Süreyya Önder'in Açıklaması Üzerine


BDP İstanbul milletvekili Sırrı Süreyya Önder katıldığı bir programda ''Fenerbahçe başarıyı tek amaç haline getirmiş. Başarıya tapıyor. Fenerbahçe taraftarı başarı dışında her ihtimali felaket olarak görüyor. Ben yenilmeye çok alışık olduğum için 'Bırak yenilelim.' diyebiliyorum.'' açıklamasını yaptı. 

İlk cümlesi ile başlayalım, Fenerbahçe tabiki de başarıyı amaç haline getirmiş bir kulüp, tüm branşlarda milyonlarca tl para harcayan, hedefi en iyi olmak koyan bir kulübün başarıyı hedef haline getirmesi çok doğal. Zaten aksi düşünülemez.

''Başarıya Tapıyor.'' açıklaması var, evet bu camianın büyük bir kısmında var ancak tek bizim yaptığımız bir durum değil, tüm Türkiye hatta dünyanın geneli böyle yaşıyor. Başarı gelince kral yaptığı insanları, en ufak bir başarısızlık sonunda hain ilan ediyor, siliyor atıyor. 

Başarı dışında her ihtimali felaket olarak görenler var, yine camianın büyük bir kısmı yenelim, ezelim, kupa alalım istiyor, gelmeyince de '' kıralım, dövelim, kovalım, yollayalım, atalım... '' gibi yaklaşımlar içine giriyor. Bunu da tek biz yaşamıyoruz kesinlikle ama en abartılı şekilde bizim yaşadığımız da görülen bir gerçek.

Açıkca yazmak gerekirse Fenerbahçe taraftarlarının bakış açısı yıllardır Aziz Yıldırım'ın açıklamaları ile beraber, Aziz Yıldırım'ın tutumları ile beraber ve 3 Temmuz süreci ile beraber iyice değişti, artık herkes biz tekiz, biz en büyüğüz açıklamaları yapıyor, evet büyüğüz, evet çok güçlüyüz ama bunu sürekli dile getirmek, bunu sürekli 1'e karşı 17 olayına getirmek çok yanlış, camia'ya hiçbir katkısı olmayan açıklamalar, tutumlar. Büyüksen büyüksündür ve bunu sen değil, diğer takımlar ve camiaları söylemelidir. Zaten bu açıklamalardan dolayı oluşan nefretin, bize bakışın camia'ya yarardan çok zarar verdiğini bize karşı farklı motive olan takımlardan, daha farklı oyunlardan, bize karşı bilet fiyatlarını arttıran rakip yönetimlerden ve nereye gidersek gidelim bize karşı edilen küfürlerden net olarak görüyoruz.

Sonuç olarak Fenerbahçe taraftarları üzüntüyü de, sevinci de en uçta yaşıyor, bu yıllardır gelen bir şey ve yıllarca da devam edecek bir şey. Bugün 3 kulvarda da ilerliyoruz, ne kadar güzel diyenler, 3 kulvara da nokta koyarsak yine tam geriye döner, o klasik tutumlarını yaşamaya devam eder ve Sırrı Süreyya Önder gibi insanların ''Başarıya Tapıyor'' açıklamalarına da kızarak yaklaşır.

2 yorum:

Wobbler dedi ki...

Açıkçası klişe bi "nası böyle der, biz ki en zor gününde takımın arkasındaydık" yorumu bekliyordum, daha gerçekçi ve mantıklı bir yaklaşım buldum.

Adsız dedi ki...

Başarma istegi üst seviyede ancak bazı takımlar gibi başarı geldiginde sadece takiminin yaninda degik basarisizlikta da kotu gununde de yaninda ssonder gibilerin anlamadigi da budur tutkunun en ust seveyede yasandigi camidir fb camiasi