7 Aralık 2012 Cuma

Recep Niyaz'ı Anlamak


Fenerbahçe formasıyla ilk kez ilk 11 çıkıyor, bunu Avrupa Ligi maçında başarıyor. Recep Niyaz'dan önce ona formayı veren Aykut Kocaman'ı tebrik etmek lazım. Recep 1995 doğumlu, 17 yaşında, Avrupa Ligi maçında binlerce kişi önünde Şükrü Saracoğlu'nda ilk 11 çıkıyor.

Sahada oynadığı oyun çok da önemli değil, henüz 17 yaşında olan bir oyuncudan ne bekliyorduk? 2 kişiyi geçip, topu arka direğe asmasını mı? Veya % 95 pas isabet oranı ile mi oynamasını? Asist yapmasını mı? Sürekli top çalmasını mı? 

Tüm bu soruların cevabına evet diyenler var, Recep'in ilk maçında çıkıp harikalar yaratmasını bekliyorlardı, o yüzden yerden yere vuruyorlar, zaten güçsüz diyorlar, fiziği de yok, bundan futbolcu falan olmaz diyorlar, ayakta duramıyor diyorlar... Böyle yüzlerce eleştiri.

Evet Recep Niyaz'ın fiziği olmayabilir, ayakta duramıyor olabilir, pas hatası yapıyor olabilir, yeterli şekilde koşmayabilir ama Recep Niyaz daha 17 yaşında beyler. Recep Fenerbahçe formasıyla ilk kez ilk 11 oynadı. Hoş Recep Niyaz tek pasları ile, dengesi ile, futbol zekası ile sahada parlıyor ya, şu an için önemsiz...

Recep'den çok büyük beklentiler var, herkes Recep için ''Sen de bizim alt yapıdan çıkardığımız yıldızımız ol be Recep'' diyor. Ama taraftarlar olarak bunu hemen istememek lazım, sabretmek lazım, belki de kiralık bir yerlere gitmesini, geldikten sonra değerlendirmek lazım. 

Recep Niyaz gerçekten beklediğimiz futbolcu olacak mı bunu zaman gösterecek ama bu yolda başta Recep Niyaz'a sonra Aykut Kocaman'a ve daha sonra ona sahip çıkacak milyonlarca Fenerbahçe'liye çok iş düşüyor. Recep için güzel günlerin başlangıcı 6 Aralık 2012 olsun.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

cok güzel yazmissin be usta ..

Sekhranikos dedi ki...

güzel ama bizim altyapı nasıl oluyor? denizliden gelmedi mi bu çocuk?

Unknown dedi ki...

16 Yaşında bize transfer edilen bir futbolcu hala daha altyapı futbolcusu sayılır takip ederseniz ara ara PAF Takımda maçlara çıkdığını görebilirsiniz