24 Aralık 2012 Pazartesi

Armayı Öpme, Hakkını Ver


Fenerbahçe futbolcusuna artık inanmıyorum. Evet bunu belki anlık skorlara, açıklamalara, sahada verdiklerine ve daha çok vermediklerine göre yazıyorum. Fenerbahçe futbol takımı bir süredir sahada ne futbol oynuyor, ne koşuyor, ne mücadele ediyor, ne maçı istiyor, ne maç gittiği zaman isyan ediyor. Fenerbahçe futbolcuları sahada geziyor, aldığı parayı haketmiyor, giydiği formayı haketmiyor.

Fenerbahçe futbolcuları sahaya Lefter'in doğum gününü kutlayan pankart ile çıkıyor, sahanın ortasında her ne kadar Meireles'e destek için olduğu söylense de arma öpüyor, taraftarları kandırıyor, taraftarların duyguları ile oynuyor. İlk yarı boyunca kısa kısa tüm futbolcular ; 

Volkan Demirel ; sürekli Fenerbahçe taraftarları bize inansın, sezon sonunda iyi olacağız diyor, beklenen Fenerbahçe bu değil farkındayız ama daha iyi olacağız diyor ama son maçlar kariyerinin en kötü maçlarını çıkardığını hep beraber görüyoruz. İlk yarı boyunca zaman zaman baya iyi olsa da 2012 yılını kötü bitirdi.

Gökhan Gönül ; son 2 senedir bir şeyler var. O bildiğimiz Gökhan değil. Formda olduğu zamanlar avrupanın sayılı beklerinden biri olacak diyorduk ama ne kadar yanıldığımızı gördük. Belki orta yapmayı öğrendi ama mücadele olarak inanılmaz kötü. Belki de önündeki oyuncuların sürekli değişmesinden kaynaklanıyor.

Bekir İrtegün ; asla çok eleştiremem. Elinden geldiğini hep yapmaya çalışıyor ama son zamanlar inanılmaz bir çöküş içinde, yaptığı hatalar, yaptığı anlamsız müdahaleler, yaptığı anlamsız fauller, gördüğü saçma sapan sarı kartlar. Formsuz bitirdi.

Yobo ; son zamanlar öyle kötü maçlar çıkarıyor ki adeta nerede eski Yobo dedirtiyor. Yanındaki oyuncunun formsuzluğundan kaynaklanadabilir ama Yobo da bu değil.

Egemen ; Beşiktaş'tan gelirken çok şey bekliyordum, birden bu kadar form düşüklüğü yaşaması şaşırtıcı. İlk 11'e girmesi çok zor. Sezon sonunda da gider.

Hasan Ali ; takımda en çok saygı duyduğum isim, her maç elinden geleni yapıyor, ara ara kötü hatalar yapsa da genel olarak takımın en iyi 5 oyuncusundan birisi.

Kuyt ; çok şey söylemeye gerek yok, ilk yarı boyunca takımın en iyilerindendi, attığı gol sayısı da bonus oldu. Kimse geldiği zaman Kuyt'dan bu kadar kısa sürede bu kadar gol beklemiyordu? Yanılıyor muyum?

Mehmet Topal ;  elinden geldiğince oynuyor, bence iyi oyunculardan. Zaman zaman formsuzluklar yaşasa da asla kızamayacağım bir isim.

Cristian ; açık ve net sevmiyorum. Gamsız futbolcu istemiyorum. Bir maç oynayacak, bir maç yürüyecek, 3 metre yanındaki adama koşmayacak. Yok böyle bir şey. Takımdan hemen gitmesini istiyorum. Yeter.

Selçuk Şahin ; koşuyor, mücadele ediyor, zaman zaman olağanüstü paslar atıyor ama yeterli değil. Yıllardır söylüyorum, yanındaki isimler formda olsa Selçuk bu takımda asla oynayamaz, yanındakiler kötü olduğu zaman, sakatlandığı zaman ve ceza aldığı zaman doğal olarak kadroya giriyor. İlk 11 oyuncusu değil, ilk 18'de dursa karşı çıkmam.

Mehmet Topuz ; Sakatlık mı desem, formsuzluk mu desem, hocanın forma vermemesi mi desem, bilemiyorum. Sezon sonu Kayserispor'a gideceği söyleniyor. Üzülmem.

Meireles ; geldiği günden beri iyi oynuyordu, son 3-4 maç kötüydü, Galatasaray maçı dibe geçti. Ceza sonrası toparlanır. Meireles'e de güvenmeyeceksek kime güvenelim?

Salih ; gencecik, çok iyi futbolcu. oynadığı her maç kalitesini yansıttı, Aykut hoca onu çok önceden takıma monte etmeliydi. Oynattığı oyunculardan eksiği yok.

Sezer ; tweet atıyor, taraftara oynuyor, sahada gol atıyor, asist yapıyor, koşuyor ama ne bileyim çoğu taraftar gibi birden beni de soğuttu.

Caner ; zaman zaman iyi, zaman zaman kötü ama mücadele hep ediyor. Marsilya maçında yaptıklarını her maça yayması lazım. Caner'in yaşının da daha 24 olduğunu unutmayalım. 

Stoch ve Krasic ; ikisi de formsuz, ikisi de kötü. Potansiyel var ama o potansiyeli sahaya yansıtmayınca neye yarar. İyi olmaları lazım. Hâlâ güvenmem de ilginç. Bekliyorum...

Semih ve Bienvenu ; Yarın gitsinler, üzülmem. Semih'e yıllarca yaptıkları için teşekkür ederim. İlk yarı boyunca yaptıkları bir şey yok.

Sow ; Takımın her şeyi, burada en ufak bir eleştiri yapsak allah çarpar.

Mert ve Serkan ; Mert yarın kaleye geçse itiraz etmem, zaten Volkan'ın bu kadar formsuz olduğu dönemler bence geçmesi lazımdı. Ara ara hatalar yapsa da büyük kaleci olacak. Serkan da kadroda durmalı. Bir takımın 3.kalecisi Serkan gibiyse bu iyi bir şeydir.

Orhan, Serdar ; ikili olarak değerlendirebilirim, vasat oyuncular. Her ne kadar eleştirsem de Gökhan gibi bir oyuncunun yedeği Orhan, Yobo gibi bir oyuncunun yedeği Serdar olmamalı. Yine de ikisinin de zaman zaman çok iyi performanslarını gördük. Belki de çok çalışmıyorlar. 2.yarı daha çok çalışmaları gerekir.

Özgür Çek ; bir yere kiralık gitse daha iyi olabilir. Yine de her zaman güvenirim. Daha 21 yaşında. Hasan Ali'nin bu kadar iyi olması da şanssızlığı.

Recep Niyaz ;  çok seviyorum, çok güveniyorum. Daha iyi olacak. Hocanın en büyük görevlerinden biri Recep'i iyi bir yere getirmek.

Kısa kısa ilk yarı Fenerbahçe futbolcularını böyle değerlendiriyorum, katılmadığınız ya da ekleyeceğiniz bir şey varsa yorum bölümü açık.

4 yorum:

Yener dedi ki...

Bu takımdan, Sow ve genç futbolcular haricinde kim giderse gitsin üzülmem. :)

Unknown dedi ki...

Şunu anlıyoruz ki takım ciddi bir revizyona gitmeli bir iki oyuncu haricinde performansın altında oynuyorlar sezon başı kampı mıdır her ne ise bir doya doya izlediğimi göremedim bir iki transfer olacagi söyleniyor inşallah hazır ve kaliteli aliriz da biraz daha iyi olabiliriz sezon başı aldığımız oyuncular dan tam verim alabilmiş değiliz

Unknown dedi ki...

Gecen sene en azından defans daha iyiydi bu sene takımın genel performansından mıdır ciddi düşüş var hücum da hala etkisizliğimiz görülüyor derbi de bunun net kanıtı sezon başı aldığımız oyuncular dan tam verim alabilmiş değiliz inşallah ara da aldığımız oyuncular kalite ve hazır
olurlar merieles ile topal etkisiz kalıyor hucuma daha etkili toplar çıkaracak oyuncu şart malesef emre yi ciddi arıyoruz kanatlar da stoch da formsuz olması etkiledi takımı ama güveniyorum eğer oyuncular sorumluluğu üstlerine aldik diyorlarsa göstereceklerdir biz onlardan çubuklunun hakkını versinler istiyoruz

Unknown dedi ki...

Şunu anlıyoruz ki takım ciddi bir revizyona gitmeli bir iki oyuncu haricinde performansın altında oynuyorlar sezon başı kampı mıdır her ne ise bir doya doya izlediğimi göremedim bir iki transfer olacagi söyleniyor inşallah hazır ve kaliteli aliriz da biraz daha iyi olabiliriz sezon başı aldığımız oyuncular dan tam verim alabilmiş değiliz