28 Aralık 2012 Cuma

Boxing Day # 2 / United Klasiği


Boşuna biz günlerce ''Boxing Day geliyor, büyük heyecan olacak, her sene unutulmaz maçlar burada çıkıyor.'' demedik. Dediğimiz kadar oldu. United için her sene şampiyonluğu burada koparıyor dedik, bu sene de ilk hamleyi orada yaptı. Belki çok kaliteli maç olmadı ama heyecan olarak ve skor olarak unutulmaz arasındaki yerini aldı.

Kırmızı şeytanlar Newcastle United karşısında çok zor anlar yaşasa da Hernandez'in 90.dk attığı gol ile kazanıp şampiyonluk yolunda çok çok önemli bir avantaj yakaladı.

3.dk kaleci De Gea'nin hatası ile beraber Perch Newcastle'ı 1-0 öne geçirdi, 25.dk kullanılan serbest vuruş sonrası oluşan karambolde Evans topu boş kaleye gönderdi, 3 dk sonra ise net ofsayt olan pozisyonda Evans bu sefer de kendi kalesine attı. Hakemin 2 dk sonra golü vermesi skandal karar. Newcastle tribünleri 2 dk sonra gol diye ayağa fırladı.  İlk yarı 2-1 bitti.

Devre arası altta fotoğrafta görüyorsunuz Ferguson'ın hakemlere inanılmaz tepkisi vardı. Hem orta hakem, hem yardımcı hakeme şiddetli itiraz yaptı-ceza verilmedi-.

58.dk Evra'nın ceza sahası dışından attığı gol skoru dengeledi. 68.dk Cisse şık bir vuruş ile De Gea'yi avladı. 71.dk Van Persie skoru 3-3 yaptı. Mücadele tam böyle bitecekken Hernandez sahneye çıktı ve kayarak attığı gol ile beraber United'a çok önemli galibiyet aldırdı.

Hernandez'in kaçırdıkları, atamadıkları saç baş yoldurdu. Twitter'da herkes ''Hernandez 4-6 gol oynamış.'' yorumu yapsa da Hernandez +7 dedi, bizi susturdu.

Hakemler çok kötüydü. Mike Dean diyoruz, üst düzey hakem diyoruz ama inanılmaz hatalar yapıyor. Tek o değil, İngiltere hakemleri bu sene de formsuz. Ama tabii adamlar öyle bir izlenim bırakmış ki sanki tüm hakemler her maç çok iyi yönetiyorlar.

75.596 kişi. Olağanüstü atmosfer. Newcastle tribünleri 70 bin kişiyi susturuyor tabii. İngiltere klasikleri.

United'ın son dakika kazandığı gün City deplasmanda Sunderland'e 1-0 yenildi. Chelsea de deplasmanda 1-0 kazandı. Ligin 3 sırası belli. Ama şampiyonluk yolunda United çok büyük avantaj sahibi. 2.sıra ile fark 7.

Tottenham deplasmanda Aston Villa'ya 4 attı, Bale hat-trick yaptı, Liverpool yine kayıplarda, deplasmanda Stoke City'ye 3-1 yenildiler,  Everton 2-1 yendi, Fulham-Southampton maçı 1-1, Reading-Swansea golsüz beraberlik ve Qpr-Wba maçını deplasman ekibi 2-1 kazandı.

Queens Park Rangers ve Reading düşerler.

Arsenal-West Ham maçı Londra metrosundaki çalışanların greve gitmesi nedeniyle ertelendi.

Lig Tv'ye teşekkür edelim. Bizi böyle bir ligden, böyle mücadeleden, böyle efsane maçlardan mahrum bırakmıyor.

Tüm dünya tatildeyken İngiltere Premier ligi bizi mest etmeye devam edecek...

Hiç yorum yok: