4 Mayıs 2011 Çarşamba

Barcelona 1 Real Madrid 1 / Finali Hakettik


Şampiyonlar Liginde finalin adı belli oldu. Barcelona-Manchester United. Tabii Schalke 2.maç 2-0'ı çevirirse finalin adı değişir.

Barcelona 2-0 kazandığı ilk maçın rövanşında kendi sahasında Real Madrid ile 1-1 berabere kaldı ve finale yükseldi. Barcelona'nın golünü Pedro atarken, Real Madrid'in golü Marcelo'dan geldi.

Mücadele'ye iyi başladı diye gözüken Real Madrid ancak yine oyuna hakim Barcelona. 7.dk İniesta, 22.dk Busquets, 32.dk Messi, 33.dk Messi, 34.dk Villa, 35.dk Pedro, 37.dk Messi ile kaleyi yokladı. İlk yarı 0-0 sona erdi. Messi özellikle 30'lu dakikalarda müthiş oynadı.

2.yarıya Real Madrid iyi başladı gibi gözükse de Barcelona 54.dk İniesta'nın enfes pası ile beraber Pedro'nun golü ile 1-0 öne geçti, 64.dk Di Maria'nın şahane asisti ve Marcelo'nun golü geldi ve mücadele 1-1 oldu. Bu dakikadan sonra gol arayan Real Madrid olsa da sonuç alamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi.

Barcelona mücadele boyunca oyunun kontrolünü tuttu. Mücadele'yi % 64 topla oynama, 631/741 pas ve 11 pozisyon ile tamamladı.

Barcelona'da Mascherano, İniesta ve Pedro oldukça iyi oynadı. Real Madrid'de yine iyi oynayan bir oyuncu yoktu.

Real Madrid'in bir golü hakem tarafından iptal edildi. Hakem Ronaldo'nun faul yaptığını söyledi ancak çok yanlış bir karardı. 0-1 olacaktı maç. Onun dışında Carvalho, Adebayor ve bazı Real Madridli oyuncuların atılmaması ve sarı kart görmemesi çok ilginç. Hakem kötü maç yönetti.

Son 1 ay 4 El Clasico izledik. En iyisi şüphesiz buydu.

Mücadele'nin en güzel detayı şüphesiz 45 gün önce karaciğerinde tümör tespit edilen ve Abidal'in büyük sevgi gösterileri ile beraber 90.dk oyuna girmeseydi. Futbol böyle hikayeleri ile güzelleşiyor.

Onun dışında devre arası tam santra yapılacakken sahaya giren bir taraftarın Ronaldo'ya Barretina -katalan şapkası- takmak istemesi maçın detaylarından biriydi.

Her şeye rağmen Pedro ve Busquets gitsin. Biz Barcelona'nın insanlar tarafından itici kulüp olarak anılmasını istemiyoruz. Ya adam olun, ya da gidin. - çok sert -

Mücadele öncesi Barcelona kulübü tarafından organize edilen koreografi güzeldi ancak taraftarların emeği nerede ? Sadece kaldırmak yetiyor mu? Zaten maç boyunca tezahurat yapmaya üşenen bir takımın taraftarlarından bunları beklemek de hayal olur aslında.

Barcelona Wembley'e gidiyor, Barcelona Manchester United ya da Schalke maçını bekliyor. Haftasonu İspanya Ligi'ni de garantileyip tamamen finale konsantre olabilirler.

Barcelonalı taraftarlar '' Ararım, ararım seni her yerde, sorarım, ıssız gecelerde Mourinho nerede? '' tezahuratı yapmış mıdır ? Mourinho cezalı olduğu için maçı stada bile gelmeyerek otel odasında takip etti.

Kral kupası maçından sonra bloga yazı yazmıştık ve başlığı şöyle atmıştık. '' Kralın kupası sizin, Şampiyonlar Ligi bizim olsun. ''. İnşallah haklı çıkarız.


Hiç yorum yok: