21 Nisan 2011 Perşembe

Barcelona 0 Real Madrid 1 / Kralın Kupası Sizin, Şampiyonlar Ligi Bizim Olsun


İspanya Kral Kupası finalinde Real Madrid Barcelona'yı Ronaldo'nun 103.dk attığı golle 1-0 yendi 18 yıl sonra kupanın sahibi oldu.

Mücadele'nin ilk yarısını Real Madrid oynadı. Ronaldo ile gol pozisyonlarından yararlanamadı. Mourinho Barcelona'yı çözdü dedik. Barcelona 3 pas yapamadı, gol pozisyonuna giremedi, şut çekemedi. İlk yarı 0-0 sona erdi.

2.yarı Barcelona kontrolü aldı. Ancak Casillas'a takıldı. % 100 gol pozisyonlarından yararlanamadı. Daha doğrusu deidğimiz gibi Casillas'a kurtardır. Neden dünyanın sayılı kalecilerinden biri olduğunu gösterdi. Maç uzatmaya gitti.

Uzatma dakikalarında Di Maria'nın şahane ortasına iyi bir kafa vuruşu yapan Ronaldo golü atıyor ve skor Real Madrid lehine geliyordu. Uzatmanın kalan dakikalarında herhangi bir gol pozisyonuna giremeyen Barcelona maçı kaybediyor ve Real Madrid'e 3 yıl aradan sonra maç veriyordu.

Barcelona'da özellikle ilk yarı kimse iyi oynamadı ancak Messi 2.yarı iyi oynadı. Mascherano'da iyi oynayan oyunculardandı. Barcelona'nın en kötüleri Villa ve Pedro'ydu. Kaleci Pinto ise iyi bir maç çıkardı.

Bu maç Barcelona'da bu 2 isim iyi oynasa belki de Barcelona maçı kazanacaktı, ya da Casillas yerine başka bir kaleci olsa.

Real Madrid'i ise kazandığı için tebrik ediyoruz. Ancak sadece yarım saat falan iyi oynayan, onun dışında yine mahkum oynayan bir takımı da çok övmeye gerek yok sanırım. Ayrıca Mourinho gibi dünyanın en iyi hocalarından birisi varken.

Arbeloa ve Pepe yatacak yeriniz yok.

Mücadele'yi izleyen taraftarlar arasında daha iyi olanlar Real Madrid taraftarlarıydı.

Ercan Taner ve Rıdvan Dilmen Barcelona kongre üyeleri gibi maçı anlattı.

Barcelona'nın yenilmesini, Barcelona'nın kötü futbol oynamasını, Barcelona'nın kupaları kaybetmesini bekleyenleri anlamıyorum. Yıllarca iyi futbol diyenler bugünlerde iyi futbol oynayan, zevk veren ender takımlardan Barcelona düşmanı oldular.

2 El Clasico geride kaldı. 1 Beraberlik ve 1 Real Madrid galibiyeti var. Çarşamba ve Salı 2 El Clasico daha var. Şampiyonlar Ligi mücadeleri. Real Madrid'in Barcelona karşısında en iyi oynayacağı futbol bugün ilk yarıda oynadığı gibiydi. Barcelona ise bugün oynadığından da iyi oynayabilecek bir takım. Ayrıca o maçlarda defansın ortasında Mascherano yerine Puyol olacak, o maçlarda Villa ve Pedro daha iyi olacak ve o maçlardan biri Camp Nou'da oynanacak. O maçların favorisi Barcelona. Bekleyelim ve görelim... Barcelona biz sizden iyiyiz mi diyecek? Yoksa Mourinho Barcelona'yı bir kere daha eleyip efsane olarak yoluna devam mı edecek ?

4 yorum:

el lanzador dedi ki...

1- Villa ve Pedro'nun daha iyi olacağını nerden biliyoruz?
2- Bir maç Camp Nou'da oynanacak, diğer maç Santiago Bernabeu'da oynanmayacak mı?

Shareef dedi ki...

"Real Madrid'in Barcelona karşısında en iyi oynayacağı futbol bugün ilk yarıda oynadığı gibiydi. Barcelona ise bugün oynadığından da iyi oynayabilecek bir takım"

Her yerde bu yorumu görüyorum (Ntvspor'dan arkadaş konuşmalarına kadar) ama elde olan veriler 10 günde yapılan maçlarda hiç yenilmeyen takımın R.Madrid olduğunu gösteriyor ve de Mourinho varken Madrid'in başında (Hatırlanacağı gibi geçen senede eledi bu takımı) söylediğiniz bir dilekten ibaret olmalı :D

ygtylmz dedi ki...

@ Ellanzador

Villa ve Pedro'nun genel olarak performansından dolayı diyorum. Ayrıca hislerim daha iyi oynayacağını düşünüyor.

Evet bir maçta orada oynanacak ama Barcelona'nın orada nasıl oynadığını biliyorum-z. Kazanabiliriz orada da.

@Shareef

Bu benim görüşüm. Barcelona çok daha iyi oynayacak. Mourinho yine iyi bir takım çıkaracaktır. Ama bu sefer eleyemeyeceğini düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz.

Shareef dedi ki...

@Yiğit yılmaz
İşte veriler bunu göstermiyor :D Şöyle ki La Massia'da daha 7 yaşındayken böyle oynamaya başlıyor Barça, dolayısıyla 2 maçtır (5 yediği maçı da sayarsak) 3 maçtır taktik hamleler MAdrid'den geliyor.. Barça'yı şu ilgilendirir Xavi, İniesta ve Messi'ye alan bırakacak mı Madrid bırakmayacak mı? Bırakırsa iyi oynarlar bırakmazsa kötü :D

Umarım haddi aşmıyorumdur.. (Fenerbahçeliğimize ver)