28 Nisan 2011 Perşembe

Real Madrid 0 Barcelona 2 / Messi'nin Golleri ve Wembley Yolculuğu


Barcelona Şampiyonlar Ligi Yarı Final ilk maçında deplasmanda Real Madrid'i Messi'nin attığı 2 golle 2-0 yendi ve rövanş öncesi büyük avantaj elde etti.

Mücadele boyunca pozitif futbolu düşünen, mücadele boyunca top oynamak isteyen, mücadele boyunca topa sahip olan Barcelona, sahaya 0-0 için çıkan, sahaya gol yememek için çıkan, sahaya oynatmamak için çıkan Real Madrid'i iyi bir oyunla olmasa da yendi.

Barcelona'nın ilk golünde Afellay'in müthiş çalımı ve ortası ve Messi'nin golü, 2.golünde orta sahadan Sergio'dan aldığı topu müthiş bir slalom ile götürdü ve Casillas'ın yanından ağlarla buluşturdu. 2 golde şahane.

Barcelona belki çok iyi oynamadı ama kazanmayı bildi. İniesta'nın yokluğunda Keita, Maxwell'in yokluğunda ise sol kanatta Puyol oynadı. Defansın ortasınada ise Mascherano oynadı. Böyle bir şartta bile % 72 topla oynama, 593/657 ile % 90 pas oranı ve 43 dk topa sahip olma gibi istatistikler yakaladı.

Xavi ilk yarıyı 62/62 ile % 100 pas oranı ile tamamladı. Maçın da 107/112 % 96 pas oranı ile tamamladı. Sergio 103/110 % 94 ile oynadı. Real Madrid'in en çok topla oynayan 3 adamı Marcelo 22/25, Alonso 21/29 ve Ramos 15/23 ile toplam 58/77 ile oynarken sadece Pique 76/85 ile oynadı. Bu bile çok şey anlatıyor.

Real Madrid gibi bir deplasmanda bu istatistikler, bu oyun, bu skor gerçekten takdiri hakediyor.

Ronaldo var, Mesut var, Di Maria var, Ramos var, Marcelona var, Alonso var, Casillas var ama evinde aciz bir futbol oynuyorsun. Kimse bana Mourinho bu, vardır bildiği demesin. Böyle bir taktik yok, böyle bir anlayış yok. Rakip Barcelona da olsa, İspanya milli takımı da olsa, Manchester United da olsa. 

Pepe'nin kırmızısı doğru, Ramos'un sarı kartı - rövanşta yok - doğru, Mourinho'nun tribüne gönderilmesi doğru. Devre arası Barcelona yedek kalecisi Pinto'nun direkt kırmızı kart görmesi de doğru. Hakeme de sallamayalım lütfen.

Messi attığı 2 golle bu sezon 52.gole ulaştı. 52 gol. İnanılmaz bir rakam. Şampiyonlar Ligi'nde ise 11.maçta 11. golünü attı ve artık büyük ihtimal Şampiyonlar Ligi gol kralı diyebiliriz.

Maç anında Twitter yine istenmeyen anlara şahit oldu. İnsanlar kendini kaybediyor. Türkiye'de ciddi bir Barcelona ve Real Madrid düşmanlığı oluşuyor. Yakında tv veya gazetelerde '' Barcelona taraftarları ile Real Madrid taraftarları kavga etti '' haberlerini görebiliriz. Gidişat onu gösteriyor.

Maç sonunda Mourinho'nun hakeme söyledikleri ise gerçekten komik.

Haftaya Salı günü rövanş oynanacak. Pepe'siz, Ramos'suz bir Real Madrid Camp Nou deplasmanına gelecek. En az 2 gol atmak zorundalar. Ofansif futbol oynamak zorundalar. Ayrıca Barcelona'da İniesta ve Maxwell'de olacak. Yani tam kadro bir Barcelona izleyeceğiz. Yine de futbol bu her şey olur diyoruz ama Barcelona % 80 Wembley'e Manchester United finaline gidiyor ...

Son olarak şunu da söyleyeyim. 3.kez El Clasico izliyoruz son haftalarda ancak gerçekten çok iyi maçlar olduğunu söyleyemeyiz. Ama yine de heyecanı, gerginliği, Messi'si, Xavi'si, Casillas'ı, Ramos'u, Mesut'u ile insanlar tarafından tecih edilmeye devam ediyor. Ve tercih edilmeye devam edecektir ...

Kralın kupası sizin, Şampiyonlar Ligi bizim olsun demiştik ...

Hiç yorum yok: