3 Nisan 2011 Pazar

Fenerbahçe 0 Bursaspor 0 / Mücadeleye Devam


Fenerbahçe Spor Toto Süper Lig 27.hafta mücadelesinde Bursaspor ile Kadıköyde karşılaştı. Mücadele'den 0-0 beraberlikle ayrıldık ve haftayı 2.sırada tamamladık. Artık Fenerbahçe geriden takip edecek.

Mücadele 2 takımında kontrollü futbolu ile başladı. Fenerbahçe topun kontrolünü eline maçın hemen başında alsa da hızlı paslaşamadığı için ve Bursaspor'un müthiş bir savunma yapmasından dolayı herhangi bir pozisyona giremedi. İlk tehlike Miller, 2.tehlike Ozan İpek ile Bursaspor tarafından gerçekleşti. İlk yarı Fenerbahçe'nin çok net bir pozisyonu olmadı.

2.yarı kontrollü oyun devam ederken Bursaspor iyice geriye yaslandı. Alex'in, Gökhan Gönül'ün ve 85.dk yine Alex'in kafa vuruşu ile pozisyonlara girdi. Bursaspor kontra ataklar ile pozisyonlara girmek istese de bunda pek başarılı olmadı ve mücadele başladığı gibi bitti.


Fenerbahçe'de oyunculara bakacak olursak. Volkan'a pek iş düşmedi, yine de gelen pozisyonları kurtarmayı başardı, Gökhan Gönül ilk yarı etkili olamadı ancak özellikle 2.yarı iyiydi, hele son 10 dk şahane bir oyun oynadı, Lugano iyiydi, Yobo iyiydi, Santos bana göre sahanın en iyilerindendi, mücadele'nin ilk 30 dakikası tek başına koskoca bir kanadı kullandı, sarı kart gördükten sonra da oyundan çıkartıldı,  Özer olmuyor artık, bir şeyler uymuyor, yetenekli, istekli, hırslı ama katkısı hiç yok, Cristian iyiydi, baya top kazandı, topu da iyi kullanıyor, Mehmet Topuz iyi değildi. Sağ kanatta çok daha iyi oynuyor. Selçuk ya da Emre bir an önce dönmeli. Hem Mehmet Topuz sağ kanatta oynayınca Gökhan Gönül'ün performansı da artıyor, Niang etkisiz, zaten sol kanatta pek etkili olmasını beklemeyelim, Alex zaman zaman iyi işler yaptı. 85.dk vurduğu kafa gol olsa yine maçın kralı olacaktı, ayrıca her maçı Alex'in almasını beklememeliyiz, Semih çok iyi değildi ancak yine de pasları, topu tutması iyi. Sonradan oyuna giren Caner çok iyiydi, Dia iyi değildi, Gökay iyiydi.

Fenerbahçe belki çok iyi oynamadı ama kötü de oynamadı. Yine oyunu karşı alana yıktı, yine topun kontrolünü sağladı ancak Bursaspor'un hakkını teslim edelim. Gerçekten şahane bir savunma yaptılar. Özellikle savunma adamları şahane oynadı.

Tribünlere gelirsek mücadele öncesi gerek koreografi, gerek tezahuratlar çok iyiydi ancak maç içinde hiçbir etki yapamadılar. Takım aslında zaman zaman taraftarları harekete geçirecek hareketler yaptı ancak olmadı. Bugün Kadıköy Şükrü Saraçoğlu'na gidenler sınıfta kaldı.

Hakem ne diyelim ki ! Lugano'ya vermediği kart, Semih'in pozisyonunda vermediği karar, Ozan İpek'e 2.sarı kartı veremediği pozisyon gibi pozisyonlar var. Kötü yönetti. Ancak sürekli hakem hakem demekten sıkıldım. Konuşunca da bir şey olmuyor. Susalım en iyisi.

Genel duruma bakacak olursak liderin 2 puan gerisine düştük. Önemli değil. Kalan maçları kazandığımız taktirde şampiyon olmamamız imkansız. Haftaya sezonun en kritik maçı ; Eskişehir Deplasmanı. Mutlaka 3 puan lazım 

Takıma güveniyoruz, takıma inanıyoruz . Mücadeleye devam ...

Kendime de bir not ; Bu sezon belli nedenlerden dolayı gidemediğim 4.maç. 3 tanesinde puan kaybettik. Bundan sonra statta takımı yalnız bırakmamalıyım.

2 yorum:

Apoiantes dedi ki...

Yine bir milli maç arası dönüşte yine puan kaybı. Fenerbahçe şaşırtmamaya ve istatistiğini sürdürmeye devam ediyor.

Tanıl Bora dedi ki...

siz febeliler adamı öldürürsünüz güldürmekten, semih hep aynı taktik, kendi başlattı kendi bitirdi, ilk çeken faul yapan o, kendini atan o hemen penaltı, semih elle oynuyor kart yok, lugano miller'in ayak bileğine arkadan basıyor kart yok, febeli futbolcular maç boyunca hakeme itiraz kart yok, 11 kişi hakeme saldırıyor kart yok, maç boyunca batalla ya her atak başlangıcında faul kart yok, ali tandoğan itiraz hemen kart, ama bunlar söylenmez,medyada da yazılmaz, sende buradan hakemlere sallarsın ancak, ama olsun 0-0'lık sonuçta sizin için intikam sayılır....