3 Nisan 2011 Pazar

Her Maça Gitmek Zorunda mıyım ?


Fenerbahçe bu sezon Kadıköy'de 17 maç oynadı. Sadece 4 tanesine gidemedim. Gidemediğim maçlar puan kaybettiğimiz 2 maç. Galatasaray ve Beşiktaş. Elimde kombine olmasına rağmen Gençlerbirliği maçına da gidememiştim. 3-0 kazanmıştık. Ve Türkiye Kupası grupları son maçı , Gençlerbirliği. O maça da gidemedim ve yine kazandık. 2-1.

Bu sezon 5.kez bir maça gidemeyeceğim. Değişik duygular var. Geçen sezon kombine var diye her maça gitmiştim-gidebilmiştim. Taraftarların '' Gidilmez Maç '' olarak adlandırdıkları Altay maçına bile. Ve hatta Olimpiyat Stadı'nda oynadığımız Tokatspor maçına bile gitmiştim. Neyse meselemiz bu değil.

Yıllardır maçlara gele gide kendimizi kurmuşuz. '' Fenerbahçe'nin Kadıköy'de oynadığı her maça gideceğiz. '' diye şartlamışız. Böyle bir şey yok. Maddi sıkıntılar veya önemli bir işimiz çıktığı zaman gidemiyoruz ve doğal olarak kendimizi kurduğumuz için üzülüyoruz. Fenerbahçe'den ayrı kaldığımız için kendimizi kötü hissediyoruz.

Bize gelip birileri diyor '' Gitme bu hafta, bir şey olmaz. '' Evet olmaz ama '' Sanane arkadaşım '' diyesim geliyor. Kadıköy'e de giderim, deplasmana da giderim, amatör branş maçına da giderim, hatta Sapanca'da yapılan kürek yarışlarına bile giderim - geçen sene gitmiştik - . Sen hayatını nasıl yaşayacak öyle yaşamaya devam et.

Kadıköy bizim için çok farklı, Kadıköy'e gideceğimiz zaman yine heyecanlanıyoruz. Yıllardır gidip gelmemize rağmen stadın oraya yaklaştığımızda adımlarımızı hızlandırıyoruz, merdivenlerden koşarak çıkıyoruz. Bu yıllarca da değişmeyecek.

Bugün 19:00 Bursaspor ile oynuyoruz. Son şampiyon. Geçen sezon 2-0'dan 3-2 kaybetmiştik. Sezon sonunda bu maçın şampiyonluğu vereceğini nereden bilirdik. Bugün maça yine favori olarak çıkıyoruz. 10'da 10 yaptık ve yolumuza devam ediyoruz. Şampiyonluğa yürüyoruz.

Kazanmak istiyoruz, kazanacağız ve şampiyonluk yolunda bir engeli daha açacağız. Kazanamazsak hem puan kaybına üzüleceğim, hem de takımı yalnız bıraktığıma ...

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Mac berabere bitti, canin sagolsun renkda$. Havalar soguk oldugu zaman maca gitmeyen taraftarlardan degilsin, sen hic uzulme. Bu sene $ampiyonuz. Fransa'dan selamlar.