7 Nisan 2011 Perşembe

Barcelona 5 Shakhtar 1 / Barcelona Böyle İstedi


Barcelona Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Shakhtar'ı İniesta, Alves, Pique, Keita ve Xavi'nin golleriyle 5-1 yendi ve yarı finale çıkma yolunda çok çok büyük bir avantaj elde etti.

Mücadele öncesi Barcelona favoriydi ancak bazı insanlar Lucesu'nun dersine iyi çalışacağını ve Shakhtar'ın iyi bir skor alacağını düşünüyordu. O insanlar neden Barcelona'nın iyi futbolunu ve istediği zaman neler yapabileceğini düşünmediler bilmiyorum.

Mücadele onların dediği gibi başladı. Shakhtar özellikle ilk yarım saat çok tehlikeli oldu. Ancak şunu da unutmayalım Barcelona 2.dk İniesta'nın attığı golle 1-0 öne geçti. İniesta'nın golü 6-2'lik maçta Messi'nin attığı gole benziyordu. Çaprazdan girip yakın direğe yapılan sert vuruş. Bu golden sonra 4.dk Mkhitaryan, 12.dk Adriano, 13.dk Willian, 18.dk Adriano, 28.dk Douglas Costa ile gol pozisyonlarına giriyor ancak sonuç alamıyordu. 34.dk İniesta'nın mükemmel pasında Alves kaleciyi geçip topu 2.kez ağlara gönderiyordu. Bunun dışında Barcelona Messi ve Villa pozisyonlar buluyordu. İlk yarı 2-0 sona erdi.


2.yarı Barcelona daha iyi başladı. 49.dk Messi ile gole yaklaştık. 52.dk Xavi ile gole bir kez daha gole yaklaştık. 53.dk Xavi'nin kornerinde Pique yerden düzgün bir vuruşla Barcelona'yı 3-0 öne geçirdi. 60.dk Shakhtar Rakitskiy ile golü buldu. Ancak bu golden sadece ve sadece 57 sn sonra Messi'nin asistinde Keita topu 90'a yollayınca maç o an bitti. Shakhtar'lı oyuncular moralman çöktüler. 86.dk Xavi'nin attığı gol sadece skoru belirliyordu. 5-1 !

Barcelona'da özellikle bugün Messi gol atmasa da çok istekliydi, Sergio inanılmaz kritik müdahaleler yaptı, Adriano çok iyi oynadı, Alves ve İniesta da iyi oynayan oyunculardı. Barcelona'da bugün her zaman olduğu gibi kötü oynayan biri yoktu.

Shakhtar ise özellikle ilk 30 dk yaptığı pres, hızlı hücumlar ve zaman zaman yaptığı iyi savunma ile dikkat çekse de karşısında Barcelona olunca bu oyun bile fayda etmiyor. Bu kadar övüyoruz ancak maçın 5-1 olduğunu söylüyoruz.

Mücadele'yi statta izleyen 86.518 kişi ve televizon başındaki milyonlarca insan yine Barcelona'dan zevk aldı, yine güzel goller izledi.

Bu sonucun ardından Barcelona-Real Madrid yarı finaline çok yaklaştık.

Gecenin diğer maçında Manchester United deplasmanda Chelsea'yi Rooney'nin golüyle 1-0 yendi. 

2 yorum:

Önder Ayhan Pektaş dedi ki...

Iniesta'nin golünden sonra ki 5 gol posizyonunu da bu tür büyük maçlarda degerlendiremezsen, sonuclarina katlanacaksin.

Celal Abbas dedi ki...

rövanş müthiş olacak bol gollü geçecek. Ben Şahsen papatyam izleyeceğim için maç izlemeyeceğim. paptyam varken barca maçımı izlenirmiş. ;)