10 Nisan 2011 Pazar

Eskişehirspor 1 Fenerbahçe 3 / Şampiyonluğa Yürüdüğümüzü Gösterdik


Fenerbahçemiz sezonun 28.haftasında çok önemli bir deplasmanda, çok önemli bir 3 puan alarak yoluna devam ediyor.

Mücadele öncesi maçın zor geçeceği, puan kaybı gelirse şaşırılmaması gerektiği, Eskişehirspor'un iyi takım olduğu ve Avrupa kupaları mücadelesi verdiği gibi onlarca madde söyleniyordu. Ama kimse Fenerbahçe lider, Fenerbahçe iyi top oynuyor, Fenerbahçe'ye iyi olduğu zaman deplasman yok, Fenerbahçe'ye iyi olduğu zaman rakip yok gibi nedenler söylemiyordu.

Gerçi mücadele başında Eskişehirspor'u favori gösterenler 8.dk Batuhan'ın golü gelince biraz olsun '' İşte beklenen bu '' demişlerdir ancak Fenerbahçe'nin 10.dk Caner ve 14.dk Niang ile golleri gelince bir an maç tam Fenerbahçe kontrolüne geldi. Bu dakikadan sonra Fenerbahçe Caner'in, Emre'nin geride topu alıp oyunu kurması ve yönlendirmesi ile beraber oyunun kontrolünü tamamen ele alıyordu. Ayrıca Fenerbahçemiz takım olarak inanılmaz bir mücadele sergiliyordu. Eskişehirspor ise uzun toplarla etkili olmaya çalışıyor ancak bunda başarılı olamıyordu. İlk yarı 2-1 sona erdi.

Mücadele'nin 2.yarısı da kontrollü devam etti. Eskişehirspor gol aramaya çalışssa da bunda başarılı olamadı. Zaten 2.yarı tek tehlikesini Batuhan'ın kafası ve direkten dönen top ile yaşadılar. Fenerbahçe 87.dk Gökhan Gönül'ün asistine poposuyla vuran ve golü atan Semih ile durumu 1-3 yaptı ve maçı bitirdi.

Fenerbahçe maçı çok iyi bir oyunla kazanmadı, Fenerbahçe maçı çok organize goller ile kazanmadı, Fenerbahçe maçı rakip sahaya yıkarak kazanmadı. Fenerbahçe maçı mücadele ederek, maçı isteyerek kazandı. Alex'in 2 hatta kimine göre 3 asisti ile kazandı. Futbolcuların şampiyonluk havasına girdiği için kazandı.

Fenerbahçe'de Volkan'a pek pozisyon gelmedi, Gökhan Gönül zaman zaman iyi oynadı, 1 asisti var, ayrıca 90.dk bile pres yapıyordu, Lugano iyi oynadı, hem savunma da hem ofans da, Niang'ın attığı golde topu getirmesi iyiydi, ayrıca bunları bu sezon sık yapıyor, Yobo iyiydi, zaten Yobo ne zaman çok iyiydi diyeceğiz bilemiyorum, kötü maçı da yok, Santos iyi oynadı, Mehmet Topuz pek iyi değildi, arada böyle maçlar yaşaması normal, Emre iyiydi, geriye geldi, topu aldı, oyun kurdu, pres yaptı, ayrıca yeni sakatlıktan çıktığını da hatırlatalım, Cristian iyiydi, ancak ne bileyim ortasaha adamından gol, asist bekliyoruz, Caner sahanın en iyisiydi, müthiş oynadı, golünü attı, koştu, çabaladı, kendini buldu, Alex 3 golde de inanılmaz şeyler yaptı, mükemmelsin Alex demekten başka bir şey gelmiyor, Niang golünü attı, koştu ama ne bileyim daha iyi olmasını bekliyoruz, daha iyisini de nasıl yapacaksa artık, sonradan oyuna giren Gökay yorumsuz, Bekir yorumsuz, Semih iyiydi, gol attı daha ne yapsın daha.

Fenerbahçemiz çok önemli bir deplasmandan çok önemli bir galibiyet alarak tekrardan liderliğe yükseldi. Haftaya Gaziantepspor ile Kadıköy'de oynuyoruz. Galibiyet işleri daha da güzel yapacak.

Bugün o stada giden 800 küsür Fenerbahçe taraftarlarına 90 dk hatta maç öncesi ve sonrası da verdikleri destek için teşekkür ederim. Müthiştiler.

Eskişehirspor iyi diyoruz, taraftarları iyi diyoruz ancak bu stat yakışmıyor. En kısa zamanda yeni stat yapılmalı. Hatta Kocaeli, Antalya ve Eskişehir'e aynı anda çalışma yapılmalıdır.

Yazının başlığı da Yobo'dan gelsin '' Şampiyonluğa yürüdüğümüzü gösterdik. ''

Hiç yorum yok: