25 Nisan 2011 Pazartesi

Efes Pilsen 70 Fenerbahçe Ülker 72


Fenerbahçe Ülker basketbol takımımız Efes Pilsen'i deplasmanda 72-70 yenerek hem normal sezonu lider kapatmayı, hem de Efes Pilsen ile oluşacak olası bir play-off eşleşmesine 1-0 önde başlamayı garantiledi.

Mücadele'yi İzmir'de binlerce Fenerbahçeli taraftar ile tezahuratlar ile izledik. Kordon'da. Biz maçı izlediğimiz an bütün mekanları Fenerbahçeliler doldurmuştu. İnanılmaz bir ortam vardı. Resmen stadyum gibiydi.

Mücadele'yi çok net takip edemesem de özellikle Ukic'in iyi perfomansı ile kazandık diyebilirim. İlk çeyrek 15-12 üstündük. Hücumda hatalar yapmasak daha da farklı olabilirdi. Zaman zaman basit top kayıpları yaptık. 2.çeyrek 15-15 sona erdi ve Fenerbahçe Ülker ilk yarıyı 27-30 önde kapattı. 3.çeyrek Efes Pilsen'in iyi savunması ve attığımız sadece 13 sayı. Yediğimiz 18 sayı. Son çeyrek 19-18 üstünlük ve uzayan maç. Son anları kötü oynayan Fenerbahçe Ülker. Uzatma da ise daha iyi olan taraf bizdik. Kolay basketler bulduk. Savunma üst seviyedeydi. 10-8 üstün kapadık. Maçı da 70-72 kazandık.

Takımımız da Ukic 19 sayı, 11 ribaund ile maçın en iyisiydi. Oğuz Savaş 17 sayı, 5 ribaund, Tomas 11 sayı, 5 asist, Emir Preldzic 10 sayı, 4 ribaund, 5 asist, Sean May 8 sayı ile oynadı. Ömer Onan'ın sadece 5 sayıda kaldığını da hatırlatalım.

Ukic, Preldzic'in ve May'in kritik anlarda attığı basketler bizi galibiyete götürdü.

Liderliği aldık, şimdi play-off'a büyük avantaj ile giriyoruz. İnşallah sakatlıklar iyileşir ve rahat şekilde şampiyon oluruz.

Hiç yorum yok: