3 Mart 2011 Perşembe

Valencia 0 Barcelona 1


Barcelona kazanmaya devam ediyor. Haftasonu Mallorca deplasmanında alından 3-0'lık net galibiyetten sonra hemen 3 gün sonra Valencia gibi ligin en zor deplasmanlarından birine çıktı. Ancak karşılaşmadan Messi'nin golüyle 1-0 galip ayrıldı.

Mücadele yüksek bir tempoda, bol pozisyonlu şekilde oynandı. Barcelona zaman zaman topu Valencia'ya verse de genel olarak yine Barcelona üstünlüğü ile geçti. Özellikle Messi ile inanılmaz pozisyonlardan yararlanamadı. Bazı pozisyonlarda arkadaşlarına pas verse golü bulacaklardı ancak vermedi. Ekranları başında ve stadyumda maçı izleyen Barcelona taraftarlarına '' Ahhh be Messi '' dedirtti. İlk yarı 0-0 sona erdi.

2.yarı Barcelona üstünlüğü devam ediyordu. Pozisyonlar buluyor ancak golü bir türlü bulamıyordu. 77.dk ise gol geldi. Adriano'nun sol kanattan müthiş atağı sonrası şahane asisti ve Messi'nin yerden şık ve net vuruşu skoru 0-1'e getiriyordu. Bu golden sonra Barcelona maçı iyice rolantiye aldı ve maç 0-1 sona erdi.

Maç boyunca % 59 topla oynama, 9 gol pozisyonu yakalayan Barcelona rakibe de pek şans veremedi. 

Messi bu sezon 27.lig golünü attı. Barcelona deplasmanda yenilmeme serisini 20 maça çıkardı ve İspanya rekoru kırdı. Puanını 71'e çıkardı ve lider Real Madrid'in 10 puan önünde lilderliğini sürdürdü.

Haftasonu Zaragoza ile Camp Nou'da oynuyoruz. Şampiyonluk artık biraz daha kolay ... 

Hiç yorum yok: