18 Mart 2011 Cuma

Maç Öncesi Galatasaray - Fenerbahçe


Bugün 18 Mart. Ülke tarihinin en büyük günlerinden biri. Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma günü ! Böyle bir günde ülke futbolunun hatta ülke sporunun en önemli 2 takımı Fenerbahçe ve Galatasaray karşı karşıya gelecek. Yine hayat duracak, yine heyecanlanacağız, yine sevineceğiz, yine üzeleceğiz, 2 saatliğine hayattan kopacağız, futbola konsantre olacağız.

Galatasaray'ın nasıl bir sezon geçirdiğini hepimiz biliyoruz. Hoca sıkıntıları, oyuncu sıkıntıları, yönetimsel sıkıntılar, stat yapma, açma gibi sıkıntılar olmak üzere bir çok sıkıntıdan geçtikleri bir dönemde karşımıza gelecekler. Fenerbahçe ise son 9 maçı kazanmış, ligin zirvesine çıkmış, iyi mücadele ediyor, oyuncuları en iyi dönemlerini geçiriyor. Yani Galatasaray'a göre hiçbir sıkıntısı yok.

Fenerbahçe şampiyonluğa giderken, Galatasaray öylesine bir maça çıkıyor. Fenerbahçe kazanıp şampiyonluk yolunda devam etmek, Galatasaray kazanıp taraftarlarını biraz olsun mutlu etmek, Türk Telekom Arena'da ilk derbide kazanmak için sahaya çıkacak.

Fenerbahçe kadro olarak daha iyi, Fenerbahçe daha çok mücadele ediyor, Fenerbahçe'nin daha iyi oyuncuları var gibi onlarca Fenerbahçe'nin maçı kazanması için sebep sayabiliriz. Galatasaray için ise oyuncuları formsuz, organize değiller, mücadele edemiyorlar, kötü oyuncular var, kalecisi kötü gibi maçı kaybetmesine neden olabilecek bir çok madde sayabiliriz.

Ancak hiç biri doğru değil. Yine klasik cümle ile yazıyı sona getirelim. Bu derbidir ve derbilerin sonucu daha önce kestirelemez.

Saat 21:00'de maç başlayacak güzel olsun, mücadeleci olsun, olaysız olsun en önemlisi 18 Mart gibi Çanakkale Şehitlerini andığımız bir gün tarihe yakışan bir maç olsun.

Tabii tüm güzelliklerin yanında Fenerbahçe kazansın.

Çanakkale Şehitlerini rahmetle anıyoruz !

Hiç yorum yok: