22 Mart 2011 Salı

Bank Asya'dan Nasıl Çıkılır ?


Bank Asya 1.lig . Süper Lig kadar kaliteli olmasa da, süper lig kadar göz önünde olmasa da gerek mücadelesi, gerek sertliği, gerek statların dolması ile cazip bir lig haline geliyor. Bank Asya'yı takip eden futbolseverler iyi bilir. Bank Asya mücadelenin yoğun olduğu, takımların sert oynadığı, bazen şahane goller olsa da genel olarak bariz hatalar ile gelen gollerin yaşandığı bir lig.

Bank Asya'dan çıkmak aslında çok zor değil. Bunu örneklerle gösterelim.

Geçen sezon şampiyon olarak çıkan Karabükspor'a bakalım. Mücadele eden bir takım, sahasında iyi sonuçlar alan bir takım, 14 galibiyet 3 beraberlik almış bir takım ve en önemlisi iyi bir golcüsü olan bir takım Emenike ! Ayrıca Yasin Avcı gibi Emenike'yi de geride bırakmış ve gol kralı olmuş bir oyuncu da yine kadrodaydı. Son yılların hatta tarihin en çok gol atarak Süper Lige çıkan takımı Karabükspor. 74 gol atmışlardı.

2009 yılına bakalım ; Manisaspor şampiyon olarak süper lige çıkmıştı. Kadrosunda kaliteli futbolcular olan Manisaspor. Son yıllara baktığımız zaman Bank Asya'dan çıkmış en iyi takım Manisaspor olabilir. Ufuk Ceylan, Cenk İşler, Sezer Öztürk, Ferhat Öztorun, Güven Varol, Yiğit İncedemir, Adem Büyük, Muhammet Hanifi, Erman Güraçar ve Borbiconi gibi gayet kaliteli bir kadro. En golcü oyuncusu 14 gol atan Sezer Öztürk'dü.

2008 yılına bakalım ; Kocaelispor şampiyon olarak süper lige çıkmıştı. Kocaelispor'un o sezon bütün maçlarını statta izleyen biri olarak net bir şekilde nasıl çıktığını biliyorum. Süper lig tecrübesi olan Ahmet Dursun, Serdar Topraktepe, Yasin Sülün, Muhammet Özdin gibi isimler. Ve en önemlisi müthiş bir bitiriciliğe sahip iyi bir golcü. Taner Gülleri. 21 gol atarak gol kralı olan Taner Gülleri Kocaelispor'un çıkmasının en büyük nedeniydi. Ayrıca müthiş Kocaelispor taraftarının da ciddi anlamda katkısı vardı.

2007 yılına bakalım. Gençlerbirliği Oftaş şampiyon olarak süper lige çıkmıştı. Bu yazdıklarımıza uymayan bir takım. Sadece takım oldukları için süper lige çıktılar. İyi top oynadılar. Birbirlerini yakından tanıyan oyunculardan kurulu bir takım. Taraftar desteği desen o da yok. Sadece 48 gol atmışlardı. Son yıllarda Süper lige çıkarken en az gol atan takım. Ama şu an süper ligde oynayan oyuncular. Gökhan Gönül Fenerbahçe, İlhan Eker Fenerbahçe, Giray Kaçar Trabzonspor, Orhan Şam Gençlerbirliği, Doğa Kaya Eskişehirspor, Bülent Kocabey Karabükspor forması giyiyor ... Neden ve nasıl çıktıklarını bu isimler açıklıyor.  Ayrı bir postta Gençlerbirliği Oftaş'ı da yazalım.

2006 yılına bakalım. Bursaspor. Nasıl çıktığını o sezon sattıkları kombine sayısı açıklıyor aslında. Bank Asya rekoru. Çoğu maçı dolu tribünlere oynamışlardı. Kadrosu yine tecrübeli isimlerden kurulu bir takım. Yasin Sülün, Serdar Topraktepe ve Egemen Korkmaz gibi kaliteli isimler. Ayrıca İbrahim Dağaşan, Eser Yağmur, Veli Acar gibi kaliteli gençler. Ve yine bitmek bilmeyen mücadele.

2005 yılına bakalım. Sivasspor. Yine kaliteli 2 golcü, yine mücadele eden bir takım. Mohamed Ali ve Mehmet Yıldız. 33 gole imza atmışlardı. İyi bir kaleci ; Yavuz Eraydın , İyi bir savunma ; Hayrettin, Can Arat, Mehmet Hacıoğlu ve Kadir Demirel . Ve mücadele konusunda müthiş bir takım. Ayrıca yılların birlikteliği ve sistemi.

Son 6 şampiyonu incelediğimizde çıkmanın yolları net şekilde belli oluyor. Biraz iyi mücadele eden takım, iyi bir forvet, genel olarak seyirci desteği ve Süper Lig tecrübesi olan isimler.

Bu bilgileri yazdığımızda bu sene Süper Lig'e çıkacak takımın Samsunspor olabileceğini söylersek hata olmaz herhalde.

Hiç yorum yok: