23 Mart 2011 Çarşamba

Futbol Sahalarından Taner Gülleri Geçti


Futbol sahalarından bir golcü geçti, futbol sahalarından kaliteli bir golcü geçti, efendi, centilmen, saygılı bir golcü geçti ... Taner Gülleri yaşadığı sakatlıktan dolayı futbol hayatına nokta koydu.

Taner Gülleri adını andığımızda akıllara direk Kocaelispor ve attığı goller geliyor. Futbol hayatına ne Kocaelispor'da başladı, ne de en çok formayı Kocaelispor'da giydi ama Kocaeli'de oynadığı dönem herkese kendisini tanıttı. 

Kariyer başlangıcına bakalım ; 1976 doğumlu Taner Gülleri futbola Adana Demirspor'da başladı. Daha sonra Tarsus İdman Yurdu ve Fethiyespor formaları giydikten sonra Bursaspor'a transfer oldu. Burada 33 maç 21 gol atmayı başaran Taner Gülleri çok fazla şans bulamadan Beykoz'a kiralandı. Sonra yine Bursaspor'da oynayan ancak pek şans bulamayan Taner 2002 yılında Sakaryaspor - büyük bir sakatlık yaşa, otobüsle maça giderken veya gelirken kaza yap, otobüste olan futbolcular vefat etsin, sen kurtul ve futbola devam et - ve 2003 yılında Kayseri Erciyesspor forması giymişti. Ve parladığı yıllar. 2004 yılında Yılmaz vural yönetimdeki Antalyaspor forması giyen Taner Gülleri 26 maç oynayıp 16 gol atmayı başarıyordu. Bir sonraki sezon 21 maç oynayıp 12 gol atıyordu. 2006/2007 sezonunun ilk yarısı Antalyaspor forması giydikten sonra devre arası Yılmaz Vural'ın istememesi nedeniyle Kocaelispor'a transfer oluyordu ve futbol hayatının en unutulmaz günleri başlıyordu ...


Kocaelispor forması giydiği ilk sezon 16 maça çıktı ve 7 gol attı. Ve 2007/2008 sezonu. Taner Gülleri Kocaelispor'un Süper Lig mücadelesi verirken en büyük yıldızı oluyordu. Kocaelispor sezonu şampiyon tamamlayıp Süper Lige çıkarken Taner Gülleri attığı 21 gol ile gol kralı oluyordu. Özellikle inanılmaz bitiriciliği ve centilmenliği ile dikkat çekiyordu.

Ve Süper Lig topçusu Taner Gülleri . 2008/2009 sezonu Kocaelispor forması ile 33 maçta attığı 18 gol ile 20 gollü Baros'un ardından gol krallığında 2.oluyordu. Taner Gülleri bu sezon Beşiktaş, Trabzonspor, Fenerbahçe ve Galatasaray'a gol atıp 4 büyüklere gol atma başarısını gösteren ender futbolculardan oluyordu. Ayrıca Galatasaray deplasmanında attığı 4 gol Galatasaray'ın hoca değiştirmesine neden oluyordu.

Bir sonraki sezon birçok takımdan transfer teklifi alan Taner Gülleri İstanbul B.Ş.B.Spor'u tercih ediyor ve oraya transfer oluyordu. Ancak yaşadığı sakatlık nedeniyle sadece Trabzonspor'a 6-1 yenildikleri maçın 45 dakikası forma giyiyordu. 13 Eylül 2009 tarihinden beri de forma giyemiyor. 

Yaşadığı sakatlıklardan dolayı artık iyice umudunu kaybeden Taner Gülleri ''  Yaşadığım sakatlık sebebiyle futbol hayatıma nokta koydum. Ama futboldan kopmayı düşünmüyorum. Antrenörlük kursuna gidip, teknik direktörlük yapmak istiyorum'' dedi. 

Kariyeri boyunca hiç kırmızı kart görmemesiyle, bulunduğu takımlarca sevilmesiyle, attığı gollerle, özellikle Kocaelispor forması giydiği dönemki performansı ile unutulmayacaklar arasına girdi. Özellikle yılmayan, mücadele eden, yapılan yanlış yönlendirmeler olmasına rağmen pes etmeyen bir futbolcuydu. Türkiye futbol tarihinin gördüğü en iyi gol vuruşu yapan oyunculardan biri olan Taner Gülleri'nin futbolu bırakması onu defalarca statta canlı izlemiş biri olarak beni çok üzdü. Eminim futbolu seven herkes benimle aynı düşüncededir ve herkes Taner Gülleri'den bahsederken '' İyi bir insan, iyi bir golcüydü '' diyecektir ... Futbol sahalarından Taner Gülleri geçti ...

Kocaelispor forması giydiği dönem '' Taner Gülleri , Taner Gülleri .. '' diye tribüne çağırmamızı, peşinden de bütün stat Taner gol gol gol diye bağırmamızı ve onun da dönüp tribünleri alkışlamasını unutmayacağım ...

Benim de Taner Gülleri ile ilgili bir tepkim olacak ! En iyi zamanını geçirdiği dönem Şili ile İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda maç yapacaktık. Fatih Terim'in onu kadroya almasını ve 5 dakikada olsa seyircisinin önünde oynatmasını istemiştim-k. Almadı. Taner Gülleri'nin en büyük hayalini yıktı ! Ayrıca Taner Gülleri milli takım ile ilgili sorular üzerine '' Milli takım benim hayalim, oynamayı çok isterim ama tabi alsa da almasa da canı sağolsun. '' açıklaması ile nasıl bir insan olduğunu bir kere daha kanıtlamıştı.

Özleyeceğiz ... Umarım teknik direktör olarak kariyeri hep iyi gider ...

Hiç yorum yok: