9 Mart 2011 Çarşamba

Barcelona 3 Arsenal 1 / Barcelona da İstatistikler de Konuşuyor


Barcelona Şampiyonlar Ligi 2.tur mücadelesinde ilk maç 2-1 yenildiği Arsenal'i Camp Nou'da ağırladı. Mücadele'yi Messi'nin 2 ve Xavi'nin golüyle 3-1 kazandı ve çeyrek finale çıktı.

Mücadele öncesi her 2 takımda da eksik oyuncular vardı. Özellikle Barcelona'nın 2 önemli oyuncusu Puyol ve Pique'nin olmaması kafalarda soru işareti yaratıyordu. Arsenal'de ise Walcott ve Song gibi 2 tane ilk 11 oyuncusu oynamayacaktı.

Karşılaşma klasik Barcelona kontrolünde başladı. Pas yapıyor, pres yapıyor ve defansı açmaya çalışıyordu. Bu arada Arsenal defansı çok geride kurmuyor ancak ne pas yapabiliyor, ne de ileri çıkabiliyordu. Sadece iyi savunma yapıyordu. Mücadele'nin ilk yarısı yine de 5 pozisyon bulan Barcelona vardı. Alves'in frikiği, Pedro'nun ceza sahasında yaptığı kötü vuruş, Villa'nın sürerek getirdiği pozisyonu zayıf vuruş ile tamamlaması ve Adriano'nun direkten dönen topu. Ancak 45+2 sahneye İniesta ve Messi ikilisi çıktı. Dünyada herkesin atamayacağı bir ara topu ve beraberinde dünyada herkesin atamayacağı bir çalım ve yapılan vuruş. Barcelona 1 Arsenal 0. 


Mücadele'nin 2.yarısı Barcelona hem oyunu tutup hem de arada 2.golü bularak rahatlamak, Arsenal ise atacağı bir gol ile turu yine kendi tarafına geçirmek istiyordu. Ve Arsenal'in istediği oldu. 53.dk Nasri'nin kornerinde ters bir vuruş yapan Busquets topu ağlara gönderiyordu ve Arsenal beraberliği yakalıyordu. Bu golden sonra morallenen Arsenal, telaşa kapılan Barcelona göreceğiz derken Van Persie sahneye çıktı. Düdükten sonra topa vurduğu için 2.sarı kart ve ardından kırmızı kartı görerek Arsenal için işleri daha zor yapıyordu.

Bu kırmızı karttan sonra Barcelona iyice morallenerek Arsenal'in üstüne gidiyordu. 58.dk Villa, 60.dk Alves, 63.dk Messi ve 67.dk Villa ile oldukçe net pozisyonlardan yararlanamayan bir Barcelona vardı. Ancak 69.dk İniesta'nın yine güzel bir pası ve Xavi'nin net vuruşu skoru 2-1'e getiriyordu. Bu golden 2 dakika sonra ceza sahasında Pedro düşürülüyordu. Karar penaltı. Topun başına gelen Messi kalecinin kımıldamasına bile izin vermeden topu ağlara gönderiyordu ve durum 3-1 oluyordu. Bu golden Arsenal mutlaka gol atmak zorunda olsa da 10 kişi olmasının da etkisiyle herhangi bir varlık gösteremedi. Barcelona ise pozisyon bulmaya devam ediyordu. 73.dk Adriano, 78.dk Messi, 83. ve 85.dk Afellay, 86.dk Alves ile mutlak gol pozisyonlarından yararlanamadı. Arsenal'in ise Bendtner ile bir pozisyonu vardı.


Barcelona bugün iyi pas yaptı, iyi organize oldu, iyi mücadele etti tamam ama Barcelona bugün genel olarak yaptığı gibi kaptırdığı toplara o kadar iyi bir pres yaptı ki rakip 5 pas yapamadan topu geri aldı. Ve böylelikle topun sürekli kendilerinde kalmasını sağladı. Barcelona'nın neden buralara geldiğinin bir göstergesi de şok pres.

Barcelona'da bugün özellikle Alves, Xavi, Messi ve İniesta çok iyi oynadı. Adriano da iyi oynayan oyunculardandı. Ama maçın adamı seçeceksek ben İniesta derim. Verdiği 2 mükemmel pas 2 gol yarattı. Çok iyiydi.

Maçın istatistiklerine bakacak olursak rakipten 5 km fazla koşan Barcelona, % 68 topla oynayan Barcelona, 738 olumlu pas yapan Barcelona, kaleye 19 şut atan Barcelona, kalesine 1 tane bile şut gelmeyen Barcelona, Rakibe sadece 8 kere faul yapan Barcelona ve doğal olarak maçı kazanan ve çeyrek finale uzanan Barcelona

Tribünlere gelen 95.486 Barcelona taraftarı, ekranları başında milyonlarca Barcelona taraftarı ve Barcelona'ya sempati ile bakan milyonlarca insan ... Hepsi Barcelona galibiyetine sevindiler ama bu mükemmel oyuna daha çok sevindiler .

Ben Arsenal taraftarı olsam kaleye şut bile atamadan maçı tamamlayan takımım varken hakemi eleştirmem.

Maçın başlığını da atalım ; Barcelona da İstatistikler de Konuşuyor !

2 yorum:

İsmail dedi ki...

Yalnız Yiğit şunu unutuyorsunuz. Kaleye şut atamayan takımın oyuncusu Bendtner o golü atsa Arsenal turu atlıyordu.

ygtylmz dedi ki...

Tamam işte atsa o zaman istatistikler konuşmayacaktı. Şimdi hem Barcelona turu geçti, hem de istatistikler ile inanılmaz bir dominasyon sağladı.