1 Mart 2011 Salı

Maç Günlüğüm # 60


- Bizim için farketmez Sevdan onurumuzdur ...

- Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı için yine yollara düşüyorduk. Saat 12:10 treni ile İzmit'ten başlayan yolculuk, gece saat 23:30'da İzmit'te sona eriyordu.

- Günün menüsü ; Fenerbahçe-Kasımpaşa maçı + blogger buluşması .

- İzmit tren istasyonunda beklerken maçın ne kadar kalabalık olacağı belliydi. İstasyon Fenerbahçeli doluydu. Uzun zaman sonra daha giderken istasyonda bu kadar Fenerbahçeli gördüm. Tren Sakarya'dan geliyordu ve trenin içi de Fenerbahçeli doluydu. Yani çevre illerden maça katılım oldukça iyiydi.

- 2 saat ayakta süren yolculuğun ardından Kadıköy'e varıyorduk. Söğütlüçeşme ! 

- Giderken trende sohbet ettiğimiz 2 abinin çocukları Fenerbahçe U15 takımında oynuyormuş. İsmi Bertuğ ! İnşallah ilerleyen senelerde A takımda görürüz. İsmini buraya yazalım.

- İstanbul'un ne kadar soğuk olduğunu inince anladık. İnanılmaz bir soğuk vardı. Maç için biletlerimizi aldıktan sonra Haldun Taner tiyatrosunun oraya gittik. Malum Blogger buluşması. Saat 14:30'da Fenerbahçeli bloggerların da aramıza katılmasıyla doğruca bir mekana gittik.

- Balıkcılar çarşısının orada yer alan '' Ali Baba Restoran '' a 13 kişi olarak gittik. Yanımıza gelerek bizleri onurlandıran tüm bloggerlara teşekkür ederiz. Ayrıca blogu olmayan arkadaşlara da teşekkür ederiz. http://taraftardudugu.blogspot.com , http://www.adikonamaz.com/index.html , http://www.spordelileri.com/ , http://www.geri4lu.com/ , http://plasebotadinda.tumblr.com/ ve http://kisapas.blogspot.com/ yazarları aramıza katıldı. Yapılan hoş sohbetler, içilen soğuk buz gibi bira ve rakılar , seyredilen 2 güzel maç - Ankaragücü-Gençlerbirliği ve İstanbul B.Ş.B.Spor-Galatasaray - ve keyifli geçen saatler. Gelen herkes memnun şekilde ayrıldı. - herhalde memnundurlar - .

- Daha sonra asat 18:00 gibi stada hareket ettik. Maraton üst ve Türk Telekom tribününde takımımızı destekledik.

- Bundan sonra blogger buluşmasını Fenerbahçe-Konyaspor maçı günü tekrarlıyoruz. Şimdiden herkesin bilgisine ! Varsa gelmek isteyenler diye söylüyorum.

- Saat 18:30 gibi stada girdim. Türk Telekom tribününe veya diğer tribünlere girerken pek sıkıntı olmuyor. Çıkarken büyük sıkıntı yaşanıyor.

- Üst tribünde güzel bir yerde maçı izledik. Tezahurat yaparak tabii.

- Maçı 2-0 kazandık.

- Türk Telekom tribününden kombine almam. Hem bilet fiyatı Maraton üst A-B blok veya Fenerium üst A-B blok ile 100 tl farklı, hem yanında kimin oturduğu belli değil, hem de herkes bir araya dolmak istediği için rahat tezahurat yapamıyor ve maç izleyemiyorsun. O yüzden büyük konuşmayayım ama Türk Telekom tribününden kombine almam. Bilet alarak maçlara oraya gitmeye devam edeceğim ama.

- Tribün performansına gelecek olursak ; Özellikle bu maç tribünler iyiydi. Takıma gerektiği zaman gerektiği tezahuratları yaptık. Pek yanlış tezahurat seçimleri yapmadık. Özellikle '' Fener gol gol gol Şampiyonluk geliyor '' tezahuratı yaparken Alex'in golü geldi. Onun dışında '' Beraber yürüdük biz bu yollarda '' , '' İnandık size bu sene '' , '' Şampiyon Fenerbahçe ne istersen iste benden '' gibi gayet güzel tezahuratları iyi söyledik. Sarı-Lacivert-Şampiyon-Fener tezahuratı ise çok iyiydi. '' Yeter Yıldırım Demirören yeter '' ve '' '' Kümede kal Galatasaray '' tezahuratları da oldukça coşkulu söylendi. Maçın sonlarında futbolculara tek tek tezahurat yapmamız da güzeldi.

- Kasımpaşa tribünlerinin Menderes abi için yaptığı pankart çok iyiydi. Fenerbahçe tribünlerinin gelmiş geçmiş en büyük tribüncüsü herhalde Menderes abidir. Ne yazık ki aramızda değil.

- Alex'in maç sonu davranışları görülmeye değerdi. Maçtan sonar takımı tribünlere çağırıyorduk ancak kimse gelmedi. Herkes soyunma odasına hareket etti. Alex arkalarından bağırdı, elini kaldırdı, defalarca çağırdı. Ancak kimse gelmedi Alex yanına 2-3 kişiyi alarak tribünlere geldi. Taraftarları alkışladı. Daha sonra giderken tekrardan Alex için bağırdık. Döndü bir kaç adım attı ve taraftarları bir kez daha alkışladı. Tribünden çıkarken şöyle diyorduk '' Alex bizi bırakmasın '' .

- Mücadele'den sonra yine mutlu şekilde, yine gülerek İzmit için yollara düşüyorduk. Otobüsle dönmek varken trenle dönme kararı iyi değildi. Bir daha yapmamak lazım. Trenle gidilir ama trenle dönülmez.

- Konyaspor maçı günlüğü ile tekrardan yazmaya devam ederiz.

- Ayrıca bütün gün boyunca yaşayıp buraya yazarım dediğim ancak unutup yazamadığım çok önemli şeyler var. Bunu hissediyorum. 

Hiç yorum yok: