24 Mart 2011 Perşembe

Kocaelispor 1 Konya Torku Şekerspor 2


Spor Toto süper lig 28.hafta mücadelesinde Kocaelispor ile Konya Torku Şekerspor İzmit İsmet Paşa Stadyumu'nda karşı karşıya geldiler. Mücadele'den Konya Torku Şekerspor 2-1 galip ayrıldı. Şekerspor'un gollerini Ömer Ali atarken, Kocaelispor'un tek golü 90+10'da Aydın'dan geldi.

Mücadele'ye Konya Torku Şekerspor iyi başladı. İyi paslaşan, topu kaptırdığı anlar anında pres yaparak geri kazanan, yetenekli oyuncuları ile gol pozisyona giren bir takımdı. Henüz 6.dk Murat Dilek'in güze ortasına güzel bir vuruş yapan Ömer Ali Konya Torku Şekerspor'u 1-0 öne geçirdi.

Bu golden sonra Kocaelispor oyunda dengeyi kuruyor gibi olsa da bu pozisyonlara yansımadı. Konya Torku Şekerspor maçı 5-0 yapacak kadar net pozisyonlar buldu. Ancak inanılmaz beceriksizdiler. Bu arada Kocaelispor Onur Türk ve Serdar ile pozisyon bulmaya çalışıyordu. 43.dk Ali Bayraktar'ın kafa vuruşu ilk yarı Kocaelispor'un yakaladığı tek ataktı.

2.yarı Kocaelispor biraz daha iyi başladı. Serdar ve Ali ile net pozisyonlar yararlanamadı. 70.dk Uğur Daşdemir'in yerde kalması sonucu oyun 10 dakika durdu. Ambulans girdi, stat buz kesti. Dilini yutmuş. Sonradan öğrendiğimize göre önemli bir şeyi yokmuş. Bu dakikadan sonra taraftarlar '' Uğur için oynayın ... '' tezahuratları yapsa da Kocaelispor oyundan iyice düşmüştü. 80.dk Ömer Ali birazda şans ile kendisinin ve takımının 2.golünü attı. Bu dakikadan sonra Kocaelispor baskı yarattı. Serdar'ın frikiği çatal diye tabir ettiğimiz yerden döndü. Yine Serdar karşı karşıya kaçırdı. 90+11'de kullanılan kornerde Aydın'ın kafası ağlarla buluşsa da maç çoktan bitmişti. 

Kocaelispor evinde çok önemli bir maçı kaybederek play-off hesapları değil düşmeme hesapları yapmaya başladı. 

Konya Torku Şekerspor ise kazanarak Bank Asya yolunda önemli bir adım attı.

Mücadele'nin en iyi oyuncularına bakarsak ; Konya Torku Şekerspor'dan Cafercan gerçekten klasını ortaya koydu. Ayrıca savunmada oynayan Onur Akbay mükemmel bir maç çıkardı. 2.yarı oyuna giren Sedar Yeşilkaya, 2 gol atan Ömer Ali, forvette oynayan Ömer Yalçın ve Murat Dilek iyi oynayan oyunculardı.

Mücadele'nin hakkı bu mu derseniz ; Tartışmasız evet derim.

Bu sezon Kocaelispor'un evinde oynadığı bütün maçların büyük bir kısmını izleyen biri olarak Konya Torku Şekerspor'dan daha iyi bir takım görmemiştim.

Konya Torku Şekerspor ve Cafercan Aksu ile bir yazı ilerleyen günlerde blogda olacak ...


Güzel insanlar da tribündeymiş.

Hiç yorum yok: