1 Ocak 2010 Cuma

Yahşi Batı



Yeni yıla girdiğimiz ilk gün yani 1 Ocak günü yapılacak en güzel işlerden biri sinemaya gitmek olur herhalde. Akşam alkolün etkisiyle sabah uyandığında geç kendine gelen bünyeye sahip insanlar olarak 3-4'te uyandık ve akşam üstü sinema fikri gayet mantıklıydı. İzmitte dolphin sinemalarına 17:15 seansı için gitsekte en erken 19:45 seansına yer bulabildim. O da 3.sıranın 4 ve 5. koltuğuydu. Film direk başlıyor hiç tanıtım olmadan. İlk 4-5 dk gülemiyorsunuz ve ne oluyor ya diyorsunuz. Sonra gülmeye bir başlıyorsunuz film bitiyor ve hatta film sonunda oyuncular ve teknik kadronun isimlerinin sırayla geçtiği yerde sağ tarafta açılan pencerede bile hala gülebiliyorsunuz. Küfür var filmde , zaman zaman abartılı ama kesinlikle etrrafta 1-2 güne kesin duyarsınız ; yok film çok küfürlüydü. Bende derim kardeşim sen sokakta her gün ediyorsun o küfürleri. Ayrıca film küfürler olmasa da gayet güldürürdü. Film'i uzun uzun anlatmaya gerek yok. Yok şurada böyle oldu şöyle oldu. Üstüne üstlük ilk gün daha filmin. Herkes gitsin görsün. Başta Cem Yılmaz'ın oyunculuğuna hayran olmamak elde değil. Ozan Güven, Demet Evgar , Özkan Uğur ve Zafer Algoz'un oyunculukları süper. Cem Yılmaz'ın eski sevgilisi - gereksiz bilgi - Cansu Dere'de filmde 30 sn'lık bir kısımda rol almış. Sonuç olarak sinemada veya evde dvd şeklinde izlediğim filmler arasında en çok güldüğüm film listesinde ilk 5'e rahat girerken bana göre Cem Yılmaz'ın yaptığı en iyi filmdir. Bir an önce gidin ve gülün. Bu arada Yahşi Doğu'da geliyor...

2 yorum:

sembolist dedi ki...

hocam ben de gittim filme cidden abartıyorsunuz,bu serinin ilk filmi olan 'Gora' da bu tip espiri bi yere kadar filmi taşıdı,fakat gına geldi,bu mu yani Cem yılmaz yaratıclığı..Bir türk uzayda ne yapar(gora),taş devrinde ne yapar(arog),texasta ne yapar(yahşi batı).. Allah aşkına bu düzeyde espirlilere komik yaftasını yapıştırmak olsa olsa 'cem yılmazın yarattığı psikolojik algıdan başka birşey değildir'..

ygtylmz dedi ki...

@ Sembolist

Tamam herkesin görüşü farklı olabilir. Mesela aynı espriler diyorsunuz da ne yaoabilir ki insan espri anlamında daha başka. Ayrıca Cem yılmaz'a komik adam diye yakıştırıyoruz çünkü adam yıllardır komik. Varsa daha komik biri çıksın film yapsın. Recep İvedik serisindan çok daha iyi diyebilirim.