9 Ocak 2010 Cumartesi

David Beckham ve Kariyeri


David Robert Joseph Beckham. Yani David Beckham. 2 Mayıs 1975 yılında İngitere'de doğdu. Futbol'a genç yaşta Brimsdown Rovers'ta başladı. Daha sonra 1987-1991 yılları arası Tottenham'da oynadı ama profosyonel olarak ilk deneyimini Manchester United'da yaşadı ve 1993-2003 yılları arasında Manchester United forması ile beraber 285 maçta 113 gol kaydetti. Attığı gollerin yanında yaptığı asistler ile ön plana çıktı.



 1995 senesinde 5 maçlık Preston macerası yaşadı ve bu 5 maçta 3 gol atmayı başardı.


Daha sonra David Beckham 2003 yılının Temmuz ayı'nda 35 milyon euro karşılığında Real Madrid'e transfer oldu. Real Madrid'de 4 sezon boyunca oynadı ve toplam 136 karşılaşmaya çıktı. Bu 136 karşılaşmada 62 gol atarak önemli bir başarı yakaladı.


Ve daha sonra 2007 yılında Amerika'nın gelişen futbolunda kendisine bir takım buldu ve Los Angeles Galaxy takımına 250 milyon dolar karşılığında transfer oldu. Ya da transfer parası değil. toplam aldığı para bu . 250 Milyon Euro. Burada ise 41 maçta forma giydi ve 7 gol kaydetti. Bu arada 2009 yılında Milan'a kiralık gitti ve 18 maçta 2 gol kaydetti. Daha sonra tekrar Amerika'ya dönse de sonunda bu sezon - hatta 1 hafta önce - tekrardan Milan'a döndü ve Milan'ın Genoa'yı 5-2 yendiği maçta 76 dk forma giydi. Bu kariyere eklediği 6 premier lig şampiyonluğu, 1 ispanya ligi şampiyonluğu , 2 FA Cup , 4 community shield , 1 şampiyonlar ligi , 1 ispanya süper kupası gibi birçok kulüp başarısı ve yılın futbolcusu, yılın genç futbolcusu , en iyi 100 futbolcu gibi kişisel başarılarda nasıl bir futbolcu olduğunu ortaya koyuyor.



Sonuç olarak yıllarca milli takımın en iyi oyuncularından biri oldu - 115 maç 17 gol ve 1996 yılında başlayan milli takım kariyeri - . Manchester United'da efsane oldu. Rekor bir ücretle Real Madrid'e gitti. Daha sonra sırf futbol oynamak için Amerika'ya gitti. - Beckham'ın sadece futbol oynamak için gittiğine inanmadığım tek transferi - ve daha sonra sırf milli takımda 2010 dünya kupasında yer almak için tüm tepkilere, aldığı paralara, reklam anlaşmalarının karşısında durarak Milan'a tekrardan döndü. Beckham diyince normalde insanlarda yakışıklı işte zaten Victoria Beckham gibi biriyle evlendi. Sırf reklam olsun diye oynuyor bu takımlar da görüşü ortaya atılıyor. Ama hiçbir futbolcu sadece yakışıklı diye milli takıma kaptan yapılmaz, Manchester United'da efsane mertebesine ulaşamaz ve rekor bir ücretle Real Madrid'e transfer olamaz. Benim ise Beckham diyince gerçekten ilk aklıma gelenler; Büyük futbolcu olduğu, yaptığı ortalar, mesafe farketmeksizin attığı uzun toplar-adrese teslim-, harika ve unutulmaz frikik golleri, dövmeleri, bu kadar para varken hala devam eden evliliği, çocuklarıyla yaşantısı, kıyafetleri ve Saraçoğlu'nda kaçırdığı penaltı vuruşu :) . Sonuç olarak Beckham hala futbol oynamak istiyor ve sırf bu yüzden Milan'a transfer oldu. Birşeyleri söylerken düşünmek lazım. Beckham büyük futbolcudur çok büyük...

3 yorum:

Hakan Çoban dedi ki...

Her ne kadar 32 yaşından sonrada olsa Amerika'ya gitmesi doğru değildi.Her ne kadar transfer sebebi futbol harici konular olsada -Aile yapısı,Maddi konular vs- diğer liglerde hala iyi takımlarda oynayabilirdi.Amerika'dayken varlığıyla yokluğu belli değildi.Neredeyse Beckham'dan bahsetseler o kim diyecektik :)

antimessiye 4eva CR7+DB7 dedi ki...

kendisini canlı görmüşlüğüm var,dediğin kadar yakışıklı adam,15 metre önümde penaltıyı kaçırışı,korner bayrağınının kenarındayken bnm hemen arkasında tellerde olmamda bana bonus oldu...severim kendisini,bidahada görebilceğimi sanmıorum.ama olsun dünya gözüyle DB7 yi de görmüş olduk,ölsemde gam yemem artık...:P

dilsuz dedi ki...

super bir futbolcu ya