30 Eylül 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 2.1

Şampiyonlar liginde ikinci hafta oynanan 8 maçla başladı . E grubundan başlayalım . Fiorentina Liverpool'u Jovetic'in golleriyle 2-0 yendi .Öncelikle şunu söyleyim Jovetic Messi olamazsın ! Belki Liverpool'a 2 gol attın belki maçın adamı oldun ama olamazsın . Liverpool ilk yarı kötü 2.yarı iyi oynadığı maçta kaleci Frey'i geçememiş . Maçta % 61 Liverpool'un topla oynamada Fiorentina'ya karşı üstünlüğü vardı . Ancak topla oynayan değil gol atan kazanıyor o da Fiorentina oldu . Grubun diğer maçında Lyon deplasmanda Debreceni'yi 4-0 yendi . Goller Kallström , Pjanic , Govou ve Gomisden geldi .Pjanic'in ilk golü ve yaptığı asistler süperdi . Ayrıca benim fantazide de vardı ve 12 puanlık katkı sağladı . Lyon çok rahat galibiyet aldı . Maçta en ilgi çekici görüntüler maçtan önceki tribünlerdi ( atkılar bayraklar ) . Spiker'in Gomis'e Gomi demesi ilginçti . Gomi nedir abi ? Grupta bu maçların ardından Lyon liderliğe yükselirken Fiorentina 2.sıraya geldi . Liverpool 3. Debreceni ise puansız son sırada .

F grubunda ise Barcelona Kiev karşısında rahat bir galibiyet almış . Zaten her zaman öyle oluyor . Bu maçtada özellikle Messi ve İbrahimovic harika oynamış . Messi'ninde Pedro'nunda golleri güzelmiş . İbrahimovic'in attığı klas paslar görülmeye değerdi . Kaleyi bulan 11 şut , topla oynamadaki % 69'luk yüzde , topun 44.59 sn Barcelona'da kalması öne çıkan istatistiklerdi . Zaten bunlar herşeyi anlatıyor . Grubun diğer maçında ise Rubin Kazan ile İnter Dominguez ve Stankovic'in karşılıklı golleri ile 1-1 berabere kaldı . Maçta 2 takımında çok net gol pozisyonları varmış . Ayrıca İnter'de Balotelli çift sarı karttan kırmızı kartr gördü . Dominguez'in Messivari golü güzel , Rubin Kazan atkıları kötü görüntü olarak öne çıktı . Grupta Barcelona lider 2. Kiev 3.İnter ve son sırada Rubin Kazan var .


G grubunda ise Sevilla şov sürüyor . Deplasmanda Rangers'ı 2.yarıda Konko , Adriano , Fabiano ve Kanoute'nin bulduğu gollerle 4-1 yendi . İlk yarı maçı izleyen insan maçta en fazla 1-2 gol olur derdi . O kadar gol olması mucize bana göre . Kanoute maçın adamı yaptığı asistler ve attığı gol ile ayrıca gecenin golü Novo'dan Rangers adına . Grubun diğer maçında ise Stutgart ve Urziceni 1-1 berabere kaldı . Maçta bana göre en büyük olay tribünlerinin neredeyse bomboş olmasıdır . Şampiyonlar ligine yakışmıyor gerçekten . Stutgart etkili oynamış ama 2.golü bir türlü bulamadığı için maç 1-1 sona ermiş . Gol Serdar'dan gelmiş bu arada . Bu grupta Sevilla güle oynaya çıkar . Rangers ve Stutgart 2.lik için oynar .


H grubunda ise Arsenal bence gecenin en güzel maçlarından birinde Olimpiakos'u Persie ve Arshavin'in golleriyle 2-0 yendi . Arsenal mücadeleye çok hızlı başlamış . Persie , Fabregas , Arshvain ile sayısız gol pozisyonundan yararlanamamış . Gol 76.dk Eduardo'nun al da at dediği pozisyonda Persie'den gelmiş . Ardından Arshavin'in golü ( Spiker'in Arshavin'e bu gece gol yakışır dediği anda ) ile maç sonuçlandı . Arshavin'in golü artistik açıdan 8 teknik açıdan 9'du 8 ( popstar İngiltere ) Maçtan ilgi çekici görüntü tribünlerin bomboşken birden dolmasıdır . Çok hızlı doluyor çok . Ayrıca Van Persie'nin Raul Bravo ile makara yapması , Nikopolidis'in kurtarışları güzel görüntüler olarak dikket çekti . grubun diğer maçında ise Alkmaar ile Liege 1-1 berabere kalmış . Sinan Bolat'ın harika oyunu ve goldeki katkısı öne çıkan görüntüydü . Grupta ise Arsenal 6 puanla lider Olimpiakos 3 puanla 2. Standart ve Alkmaar 1'er puanla son 2 sıradalar .

Grupta 2.maçlar geride kalırken çıkacak takımları söyleyim . E grubundan ; Lyon , Liverpool , F grubundan ; Barcelona , İnter , G grubundan ; Sevilla , Stutgart , H grubundan ise Arsenal ve Olimpiakos gruptan çıkar .

3 yorum:

M.T dedi ki...

Gomis'in orjinal dildeki telaffuzu Gomi olarak söylenir. Ayrıca Sevilla'nın formasına bayıldım.

07GENÇLİK dedi ki...

hocam stutgart macı bükreş sahasında oynandı sanırım adamların kendi statları uefa kriterine takılmıs öyle bir durum var yani.

ygtylmz dedi ki...

@ M.T

Teşekkürler bilmiyordum afedersiniz .

@ 07 Gençlik

Aynen öyleymiş . Uefa kriterlerine uymuyormuş .