15 Eylül 2009 Salı

Maç Günlüğüm # 20

- Yaşadığın kentin takımına sahip çık !

- İftar için teyzemlerdeydik ve teyzemlerde İsmetpaşa stadyumuna arabayla 5 dk mesafe . İftardan sonra eve dönecekken babamı bir an gaza getirip stada götürdüm . Kocaelispor - Adanaspor 1.lig haftanın kapanış maçı .



- Stadın oraya gittiğimizde kalabalık hiçte az değildi . Arabayı parkedip bilet aldık . Kale arkası biletleri 5 Tl , kapalı 10 Tl , numaralı 20 Tl . Biz 2 tane kale arka bileti aldık . Stada girmemiz zor olmadı . Tabi babamda bende önümüze stada girmek isteyen çocuklardan aldık ve stada soktuk . Stada girdikten sonra bilet kontrol yerinde ki görevlinin yırtayım mı başkasına verecek misiniz ? cümlesine şaşırdım . Sonradan öğrendim ki 1 bilet 4-5 defa okunabiliyormuş . Bilet sırasında yukarıdan atılan biletler o yüzdendi sanırım .
Kocaelispor bu şekil nasıl kalkınacak sormak istiyorum !!

- Tribünlere baktığımızda Hodrimeydan her zamanki yerinde . 2-3 bin kişi bedava da girse takımlarını sonuna kadar destekliyorlar . Hele 2.yarı yaptıkları '' Ah bu hayat çekilmez , sen olmazsan körfez ... '' tezahuratı vardı ki maçı bırakıp onları izledim . Görsellikte vardı , seste vardı .

- Mücadeleye bakınca Kocaelispor bütün maç oldukça iyi mücadele etti . Tabi yaş ortalaması 20 civarı olan Kocaelispor'dan fazla birşeyde beklemek yanlış olur . Mücadele , hırs, arzu herşey süperdi . İlk 11'de oynayan futbolcular ; Metin , Emirhan , Cem Sinan , Burak , Mehmet , Onur , Bilal, Onur , Harun , Gökhan , Uğur ve tabikide emektar futbolcu Serdar Topraktepe . Bu 11 futbolcunun hepsi bugün oldukça iyi mücadele etti . Özellikle kaleci Metin , Cem Sinan , Mehmet Öztonga , Uğur Daşdemir ve Serdar Topraktepe etkiliydi diyebiliriz . Mücadelede her 2 takımda 2-3 tane net pozisyon yakaladı . Özellikle Kocaelispor'un ilk yarı ve Adanaspor'un 2.yarı yakaladığı ataklarda gole yaklaştı . Ancak mücadele başladığı gibi 0-0 sona erdi .

- Tribünlerin zaman zaman inanılmaz bir şekilde bağırması ise beni gerçekten heyecanlandırdı . Dedim ne oluyor böyle . Hele 70-80 arası çekilen art arda 3'lüler vardı ki görülmeye değerdi .

- Kale arkasında yer alan Paşalılar adlı grubun maç içinde yaptıklarını anlatayım ; Bağırış , kavga ediş , oturuş , kavga ediş , bağırış , oturuş , bağırış , kavga ediş ... evet evet bütün maç bu şekildelerdi . Gerçekten şaka gibi !

- Tribünlerde çok bayan vardı . Herhalde herkes Kocaelispor'un maçına kim gidecek boş olur alayım kız arkadaşımı , çocuğumu , sevgilimi geleyim diye düşünüyor .

- Mücadele var ancak bu şekil de ligde kalması zor Kocaelispor'un . Mücadele bir yere kadar .

- Sakaryaspor düşmese ve 1.ligde olsa stat 1 maç tamamen dolardı derdim , bakalım bu sene hangi maç dolmaya yaklaşacak . Bence hiçbir maç .

- Bir maç günlüğüm daha böyle bitti .

- Perşembe Fenerbahçe-Twente maçının izlenimleri ile buradayım .

- Herkese hayatta başarılar .

- Son olarak Kocaelispor'lu taraftarların tezahuratı ile bitereyim yazımı ;

Gece gündüz , karda kışta.
Renkler için düştük yola..
Mesafeler ne farkeder.
Can dayanır mı bu aşka..


HodriMeydan hep yanında
Layık olun bu sevdaya
Nasip olmaz herbir kula
Kutsaldır Çünkü O Forma


Melodi : Ultraslan'ın Alpaslan dikmen için yaptığı tezahuratın melodisi .

Hiç yorum yok: