8 Eylül 2009 Salı

Demtaş Koygun / 2009

Geçen sene bugün Demtaş Koygun 2008 ile blog okuyucuları ile birlikte olmuştuk . O zaman blogu kimse okumuyordu :) Ya da en fazla 10 kişi . Şimdi ise binlere hitap eden bir blog olduk . Gerçekten de olduk . Neyse Demtaş Koygun'u kısaca tarif edeyim . Karamürsel'in çıkışında Yalova'nın girişinde bulunan bir yazlık site . Şaka şaka Yalova ile alakası yok . Ben dahil sitedeki herkesin Karamürsel adını beğenmediği için ve havalı olması için Yalova da diye yalan attığı bir yazlık site . Normalde Karamürsel'in 3 km çıkışında yer alıyor . Deniz var , havuz var , Futbol sahası var , voleybol sahası var , ufak dandik bir bakkalı var , oyun ( okey , batak ) oynacağımız ufak bir yeri var , sahilde ve havuz başında şezlongu var vs.vs.vs .

Haziran Ayı

Haziran ayında aslında herkes yazlığa büyük umutlarla gidiyordu . Msnde , Facebook'ta iletilerde yazlığa gidecek olmanın coşkusu yaşanıyordu . Ancak yazlığa gittikten sonra ortada hiçbirşey olmadığını görünce insanın morali bozuluyordu ancak havuz ve deniz o 1-2 ayın geçmesini sağlıyordu . Kimse yalan atmasın yazlık paspal diye . Ayrıca zaten 35-40 derece sıcaklıkta oradan daha iyi Bodrum , Çeşme , Antalya var ki oraya gitmek içinde cebinden büyük miktarda para çıkması gerekiyor . Gidenler olmadı değil oralara ama en fazla 10-15 gün . Haziran ayı böyle havuz ve denizde yüzerken , futbol maçı yaparken , okey , batak, tavla oynarken ve alkol alırken bitip geçiyordu .

Temmuz Ayı

Temmuz ayı ise ondan biraz daha iyi geçmişti . Ortada yine pek fazla birşey yoktu . Ancak çevre illerden gelen arkadaşlar ( Trabzon'dan ) ile ortam gayet iyi oluyordu . Gitar çalıp şarkı söylerek geceler ve yüzerek , maç yaparak batak oynayarak gündüzler geçiyordu . O ara yanan mangallar , yapılan muhabbetler dün yapılmış gibi aklımdadır . Ancak onlar da gelip geçti . Yine de 3 ayın Temmuz gibi geçmesini isteyen 25 kişi bulabilirim . Belki daha da fazla .

Ağustos Ayı

Temmuz bitip Ağustos geldikten sonra iyice paspala bağlıyordu . Ramazan'ın geliyor olması ve Öss'ye girecek olan arkadaşlarımızın dershaneye başlıyacak olması sebebiyle yazlık tatsız bir hal alıyordu . ( Diğer aylar çok tatlıydı sanki ) . Yine de şu an Ağustos 1'i tercih ederdim . Ağustos ayı da önemli birşey olmadan bitiyordu .

Genel olarak ;

Havuzda yüzdüğüm saatleri , denizde yüzdüğüm saatleri , tekneyle açılıp balık tuttuğum veya tutmaya çalıştığım günleri , okey , batak , tavla , 21 vs.vs oynadığım saatleri , geceleri yan sitede yaptığımız makaraları , içki içtiğimiz yeri , yazlıkta ki patates kızartmasını ( belki özlemem heryerde var :) ) , şortla gezmeyi , rahat hareket etmeyi , gece 4-5'lere kadar dışarılarda durmayı , yaktığımız mangalları , gitar dinletilerini , yaptığımız futbol ve voleybol maçlarını , maç yaparken inanılmaz güldüğümüz anları unutmayacağım herhalde . Zaten ondan daha iyisi olması için hepimizin cebinde banknotlar olması lazım :) Ayrıca Bodrum'a , Çeşme'ye , Antalya'ya gidip sadece 1 hafta veya 10 gün durup kışlık eve gitmektense yazlıkta 3 ay deniz , havuz ve güneşin keyfini çıkarmayı tercih ederim . Tabiki de arada Bodrum'a veya başka bir yere gitsek süper olurda neyse . Özleyeceğimiz bu olayların yanında ; İnsanların neredeyse birbiriyle konuşmadığı , bütün gün evlerinde oturduğu , denize ve havuza girmediği , bolca dedikodu yaptığı , bazı kızların erkek peşinde , bazı erkeklerin kız peşinde koştuğu , sana kötü birşey yapmışsın gibi baktığı , eğlence neden yapmıyoruz dediği , yapınca katılmam dediği ! , eğlenen insanlara kötü gözle bakıldığı , top oynarken sana bağardığı anları ise direk unutacağım bir yaz sona erdi . Ayrıca hemen dibimizde ki sitenin her ay 1-2 kere eğlence yaptığı her hafta birlikte mangal yaktığı , her akşam birbirleri ile oturduğunu görünce bizim sitenin neden böyle olduğunu insan daha bir merak ediyor ! Neyse yinede sonuç olarak yaz gelsin tek başıma durayım hiç kimse bana selam vermesin , hiç kimse makara yapmasın , hiç kimse gülmesin , hiç kimse benimle konuşmasın diyebilirim :) Şaka bir yana Yiğit ne iş manyakmısın da diyebilirsiniz . Bu arada ilk defa da isim kullandım Yiğit dedim :) O benim :) 265 gün sonra görüşürüz yazlıkta :) Kafiye ye bak sen ya :) Herkese hayatta başarılar . Fotoğrafları başka zaman koyarım ya da belki koymam . Canım isterse koyarım yada koymam ya . Neyse sonuç olarak herkes ne düşünür bilmem ama '' Viva Demtaş Koygun Viva Karamürsel '' .

1 yorum:

Beercholic dedi ki...

her ikisini de yaşamış biri olarak (yazlık ve otel) kesinlikle otel diyorum. 3 ay yazlıktansa 1 hafta 5 yıldızlı otelde -alanya tercihim- eğlenmek çok daha zevkli emin ol. neler neler dönüyor bir bilsen :)