27 Şubat 2009 Cuma

Uefa Kupası 32.2



Gecenin süpriz sonuçlarından 1 tanesi . Valencia deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Kiev ile evinde de 2-2 berabere kalınca kupaya veda etti . Tam msnde arkadaşa final Valencia - Hamburg diyordum ki golü yedi Valencia . Kiev Kravets ile 34'de öne geçti . Ardından Valencia 45 Marchena , 54 Del horno ile 2-1 öne geçti . Ancak 73.dk yine kravets sahneye çıktı ve Kiev'i deplasmanda attığı gol sayesinde 4.tura çıkardı .



Ntvsporda alt yazıda 6-8 yazısını gördüğüm zaman dedim ohaaa . Meğersem penaltı sonucuymuş . İlk maçı deplasmanda 1-0 kazanmıştı Twente . Burada da Marsilya 1-0 kazandı . Ben Arfa attı golü . Daha sonra penaltılarda 8-6 üstünlük kurmayı başardı . Ve bana göre Marsilya iyi oynarsa biraz daha Şükrü Saraçoğlunda görebiliriz .



Gecenin en iyi maçıydı herhalde . Mükemmel bir mücadele oldu . Maç başlamadan 1-0 öne geçti Bordeaux . Daha sonra toparlanan Gs Arda , Kewell ( Geçen sene Deividin Chelsea'ye attığı golün aynısı neredeyse ) ve yine Arda ile durumu 3-1 yaptı . Ardından Bordeaux 2 dkda önce Chamakh , ardından Cavenaghi ile 3-3 beraberliği yakaladı . Ama maçın son saniyelerinde Sabri uzaktan güzel bir gole imza atıp Galatasaray'ı Hamburg'un rakibi yaptı . Sabri herhalde taraftarlarla arasını düzeltmiştir . Bülent Korkmaz ise ilk maçında bir kaos yaşamadı ve sezon sonuna kadar yerini garantiye aldı . Sezon sonu gönderilir . Haldun Üstünel'e göre Gs Altunizadedeymiş . Ama bence değiller .Zaten olsalar bile Hamburg eler Gs'yi .



Geçen sene Bayer Münih bu sene Milan . Kupayı kesin alır gözüyle bakılan 2 takım . İkiside yalan oldu . Milan ilk yarıyı Pirlo ve Pato'nun golleriyle 2-0 önde kapattı . Ama Pizarro 2 tane atıp Milan'ı şok etti . Bundan sonra sezon Milan için sona erdi . Lig yok kupalar yok . Artık oyuncu denemek için hazırlık maçı tadında maçları var . Beckham'da herhalde yakında döner .

Gecede diğer dikkat çeken sonuçlara bakarsak . Metalist yoluna devam ediyor . Sampdoria'yı 2-0 ile geçtiler . City evinde rahat bir galibiyet aldı . Hakem Selçuk Dereliydi . Hamburg yine kazandı . Olic şov sürüyor . Ajax Fiorentinayı 0-1 ve 1-1 ile geçip 4.tura yükseldi . Aalborg deplasmanda Deportivo'yu 3-1 ile geçti .Zico'lu Cska kendi sahasında Villa'yı 2-0 ile geçip yoluna emin adımlarla ilerliyor . Herhalde Şükrü Saraçoğlundaki Finalde görmeyi istediğimiz ilk isimdir Zico . Tottenham ise evinde Shakhtar ile 1-1 berabere kalarak kupaya veda etti . Genel olarak baktığımızda ise kadıköyde finalde kötü takımlar görme olanağımız çok yüksek .

Genel Sonuçlar ;

Metalist : 2 Sampdoria : 0
Cska : 2 Aston Villa : 0
Hamburg : 1 Nec : 0
Twente : 0 Marsilya : 1 ( Penaltılarla 6-8 )
Wolfsburg : 1 PSG : 3
Galatasaray : 4 Bordeaux : 3
Milan : 2 Bremen : 2
Stutgart : 1 Zenit : 2
City : 2 Kopenhag : 1
Standart : 1 Braga : 1
Udinese : 2 Lech : 1
Ajax : 1 Fiorentina : 1
St Etienne : 2 Olympiakos : 1
Deportivo : 1 Aalborg : 3
Tottenham : 1 Shakhtar : 1
Valencia : 2 Kiev : 2

Not : Koyu yazılanlardan 2 tanesini Kadıköyde göreceğiz . 4.Tur maçları 12 Martta .

9 yorum:

bigboned dedi ki...

yazidan fesatlik akiyo.. yok deivid'in golune benziyormu$, yok hamburg elermi$ galatasaray'i.. bari avrupa maclari hakkinda yazarken o formayi cikart uzerinden..

yLdRm dedi ki...

atletico madrid-porto 1
real madrid-liverpool 1
villareal-panathinaikos 1
valencia-dinamo kiev 1

iddaa tahmininde yazmıştım.
hiçbiri tutmadı yaa :)))

ygtylmz dedi ki...

@ big

Eğer fesatlık gibi bir düşüncem olsa Gsnin elediğinden bahsetmem bile . Futbolun gerçeklerinden bahsediyoruz burada ve benim gerçeklerim Hamburg'un Gs'den daha iyi bir takım olduğu .

@ WalentinO

Sağlık olsun :)

alessandro del piero dedi ki...

senin bu yorumlarına bakılırsa geçen sene de sevilla fenerbahçe'den kat kat üstün bir takımdı ama sahada neler olduğunu gördü herkes.. zaten gs'nin hamburg'dan kadro kalitesi oılarak çok daha iyi bir takım olduğu gerçeğini geçtim, futbolda hiçbir zaman bir takım daha iyi diye diğerini eler diye bir mantık yok.. en azından günümüzde..

alessandro del piero dedi ki...

bir de şu dünyanın en iyi defansı kim anketinde şıklarda vidic'in yer almaması tam bir skandal :) en iyi kaleci kim diye sorup buffon'u unutmaya eşdeğer..

ygtylmz dedi ki...

Evet bence Sevilla Fenerbahçeden daha iyi takımdı yani Fenerbahçe Sevillayı elerken favori Sevillaydı . Gs-Hamburg maçındada favori Hamburgdur bana göre . Benim anlatmak istediğim bu

Ayrıca Oradaki 4 oyuncuda Vidicten kat ve kat daha iyi oyuncular . Dünyada bir araştırma yap vidic ismini ilk 5 te kaç kişi söyleyecek merak ediyorum .

alessandro del piero dedi ki...

zannedersem son iki senedir ingiltere futbolunu pek fazla takip eden biri değilsin yoksa o sorduğun sorunun anlamsızlığını fark etmen uzun sürmezdi.. yalnızca salı günkü inter-united maçı öncesinde dahi sırf vidic yok diye yapılan tüm yorumlarda avrupa'nın son yıllardaki en etkili ve formda defans oyuncusu vidic'in eksikliğinin utd'ın başına büyük belalar örebileceğinden bahsediliyordu.. ve tüm bunların ötesinde ülkemizde ingiliz futbolunu en yakından takip eden kişi olduğundan emin olduğum noat samisa'nın bloguna ara ara göz atarsan vidic'in kim olduğunu daha rahat anlayabilirsin..

misal,
http://noatsamisa.blogspot.com/2009/02/12-ve-1122-11-ve-1032-dan-devam.html

alessandro del piero dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ygtylmz dedi ki...

Ya Ben Vidic kötü demiyorum ki gayet iyi ama o 4 isimden iyi değil . Birde Manchster'dan Ferdinand'ı yazdığım için onu yazma gereği hissetmedim . Tabikide 10-15 tane şık koysam Vidic'te olurdu o listede .