20 Kasım 2017 Pazartesi

Yeraltı


Yine bir Zeki Demirkubuz filmi. Yemek sahnesi, hep beraber ''çav bella'' söyledikleri an, Engin Günaydın'ın oyunculuğu, Serkan Keskin'in filmde yer alması güzel detaylardı. Aslında yine çok gerçek bir hikayeyi beyaz perdeye aktarmış Zeki Demirkubuz. Muharrem rolüyle Engin Günaydın'dan da, Türkan rolüyle Nihal Yalçın'dan da, Cevat rolüyle Serhat Tutumluer'den de, Cevdet rolüyle Sırrı Süreyya Önder'den de çevremizde çok var. Evden işe, işten eve giden memurlar, evlere temizlik yapmaya gelen kadınlar, kötü niyetli ev sahipleri, arkadaşının sırtından geçinen ve ona kazık atan insanlar. Hepsi bol.

Engin Günaydın, Serhat Tutumluer, Nergis Öztürk, Nihal Yalçın, Sırrı Süreyya Önder, Serhat Keskin, Sarp Apak, Murat Cemcir, Feridun Koç filmin oyuncu kadrosu.

Yeraltından Notlar kitabını okuyan filmi daha çok sevip, anlayabilir.

Zeki Demirkubuz ''Mağduriyetin içinde büyüdüm, geliştim. Bu ülkenin zaten yegâne hayat bilgisi mağduriyet. Bu geleneğin, bu ideolojik dilin içinde, bir gün gerçeği aramaya ve sorular sormaya başladığınız zaman şunu görüyorsunuz: Evet mağduriyet var. Koca Türkiye toplumu için bir şikâyet konusu. Ama değiştirilecek bir şeyden çok bir varoluş şekline dönmüş. '' diyor. Filmlerinde de bunu sonuna kadar kullanıyor.

Zeki Demirkubuz filmleri arasında ilk 3'e girmez belki ama yine de iyi film. İzletiyor kendini.

Filmde yine bir çok sevişme sahnesi var. Zeki Demirkubuz filmlerinin olmazsa olmazı. Ancak bazıları şey diyebilir ''Bu ne kardeşim her filmde sevişme sahnesi var.'' Tamam işte gerçek hayatta da öyle değil mi?

Zeki Demirkubuz filmlerini izlemeye devam.

Zeki Demirkubuz ''Egemen ideolojik sinema büyük hikâyeler, olaylar ve kahramanlardan bahsediyor. Zaten kimsenin değer vermediği bir hikâye anlatıyorum. Patates ve şarap anlatıyorum. Başka bir şey vaat etmiyorum. Bütün Türkiye’ye seyrettirin bu filmi, her gün yaşadığı şey olmasına rağmen “Bu ne ya” diye sorar.''

Hiç yorum yok: