1 Kasım 2017 Çarşamba

Ayla


Özellikle sinemada yerli filmleri izlemeye çalışan birisiyim. Genelde giderim, gitmeye çalışırım. Hayatımda sinemada izlediğim en iyi yerli film kesinlikle Ayla'ydı. Film benim en sevdiğim şekilde gerçek bir hikayeden alındığı için zaten direkt bana hitap ediyordu. Giderken beğenmeme ihtimalini düşünmedim. 

Film Kore Savaşı'nda yaşanan gerçek bir hikayeyi anlatıyor. 1950 yılında Türkiye'den Kore'ye gidip de savaşta yer alan Süleyman Astsubay'ın hikayesini anlatıyor. Savaşa giderler, orada 5 yaşındaki koreli yetim kızı bulurlar, savaşın ortasında kıza sahip çıkarlar, adeta onu hayata döndürürler ancak savaş bittiği zaman veda vakti geldiğinde işler o kadar da kolay olmaz. Kız ''Baba'' der ve Süleyman Astsubay kızdan kopamaz.

Baştan sona gözünüzü kırpmadan izlediğiniz bir film. Özellikle Süleyman rolündeki İsmail Hacıoğlu gerçekten de müthiş bir oyuncu olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiş. Onun dışında Ali rolündeki gayet doğal olduğu belli olan iyi oyuncu Ali Atay, Devrim Arabaları, Bir Zamanlar Anadolu'da, Siyah Beyaz, Kelebeğin Rüyası gibi her zaman iyi filmlerde yer alan ve burada Fuat Binbaşı rolüyle karşımıza çıkan müthiş oyuncu Taner Birsel, filmin sonunda çıkan ancak yine sahneleriyle harika iş çıkaran efsane Çetin Tekindor, Üsteğmen Mesut rolüyle Murat Yıldırım, Ayla rolüyle Kim Seol, Albay Celal rolüyle Mehmet Esen oldukça iyi oyunculuk sergilemişler. Bunların yanında Altan Erkekli, Erkan Petekkaya, Büşra Develi, Damla Sönmez, Meral Çetinkaya gibi oyuncular da filme renk katmış.

1999 depreminin filmde işlenmesi oldukça güzel bir detaydı. Zaten Kore-Türkiye ilişkilerini göstermek için gösterilmesi gerekirdi. Ayrıca 2002 Dünya Kupası görüntülerinin de olması güzel detaydı.

2 kişiyle 50 düşmana direndikleri sahneyi beğenmedim. İlk başta alnının ortasından vurulan asker varken devamında kimseye bir şey olmuyor. Bir de belli bir yerden sonra düşmanın silah kullanmayı bırakmalarını da ve 2 kişinin üstüne koşmalarını da anlamadım.

THY reklamının gözümüze sokulması gereksizdi.

Fahir Atakoğlu'nun müziklerini beğendim.

Gerçek kavuşmayı izlemek için tık

Film IMDB'de 9.4 puan-bence biraz fazla-almış.

Türkiye'de filmi ilk hafta 312 bin kişi izlemiş.

Bence mutlaka izlenilmesi gereken bir film. Türk sinemasında belli bir yere konulabilecek bir film. Zaten Oscar aday adayı olması da boşuna değil.

Hiç yorum yok: