19 Kasım 2017 Pazar

Fenerbahçe 4 Demir Grup Sivasspor 1 / Soldado'nun Maçı


4 gollü galibiyet. Soldado'nun hat-trick'i, Dirar'ın golü. Rakiplerin puan kaybettiği hafta kazanmak önemliydi.

Maç öncesine dönelim. Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman bir önceki maçımızdan sonra istifa etmiş ancak daha sonra kararından vazgeçerek tekrardan takıma dönmüştü. Ardından Fenerbahçe'de işler değişti. Yönetici Ali Yıldırım her gün tesislere gitti, Aziz Yıldırım hafta boyunca tesislere uğradı takımla konuşma yaptı, taraftarlar tesislere gitti, oyunculara moral verdi, gazetelerde çıkan haberlere göre-doğru mu emin değilim- prim sistemi getirildi ve maçtan bir gün önce takım halinde yemek yenildi. Yani maç öncesi haftayı derbi haftası gibi yaşayan bir Fenerbahçe gördük.

Bu gibi sebeplerden sonra bugün Fenerbahçe'nin iyi oyunla kazanmasını bekliyordum. Ancak aslında sahaya çıkan kadro sonrası biraz endişeye kapıldım. Kadıköy'de oynadığımız bir maça daha sezon boyunca hiçbir şey üretemeyen Mehmet Topal-Josef ikilisi ile başlıyor olmamız şaşırttı. Sivasspor da 2 ön libero, Fenerbahçe de 2 ön libero ile oynuyordu. Aykut Kocaman'ın kaybedecek bir şeyi olmadığını ve bu maça çift forvet bile çıkacağını düşünüyordum.

Mücadeleye klasik Fenerbahçe görüntüsünden uzakta oldukça istekli başlayan bir Fenerbahçe vardı. Belki sahada oyun olarak, organizasyon olarak istediklerimizi yapamıyorduk ancak istek olarak sezonun zirvesindeydik. Janssen, Giuliano en iyi iki oyuncumuzdu. Gol bir organize ataktan değil bir karambol sonucu Dirar ile geldi. Golden sonra anlamsız yere geri çekilen bir Fenerbahçe izledik yine. 2.yarı başında yediğimiz gol ile skor 1-1'e gelse de 61.dakika oyuna giren Soldado'nun 3 golü ile maçı kopardık ve galibiyet aldık.

Soldado'nun ilk golünde yaşanan karambol uzun yıllar unutulmaz. İkinci golünde topu çalması, çalımı ve bitirici vuruşu kusursuzken, son golünde Giuliano'nun asisti ve Soldado'nun üst düzey santrafor vuruşu bizlere ayağa fırlattı. Uzun zamandır bu kadar kaliteli golcü performansı göremiyorduk. 

Janssen, Giuliano, Soldado ve Şener takımın en iyi dörtlüsüydü bence. Şener maç boyunca ileri geri oynadı. Biraz daha yetenekli olsa skora da katkı yapardı. Yalnız bir pozisyon kendini atmayıp devam etse golü atabilirdik. Golü atamadık, sarı kartı yedi.

Fenerbahçe taraftarları maça beklendiği gibi ilgi göstermedi. Tribünlerde 20-25 bin kişi vardır. Bu takıma fazla bile.

Aatıf maç boyunca ne yaptı cidden anlamadım. Aatıf hakkında görüşü olan varsa yorum kısmına yazarsa sevinirim. 

Valbuena'yı aramadık yalnız Aatıf yerine Valbuena olsa maç çok daha farklı biterdi.

Galatasaray'ın 3, Beşiktaş'ın 2 puan kaybettiği hafta 3 puan almak önemliydi. 12 maç sonunda liderin 6 puan gerisine geldik.

Soldado hat-trick yaptı, Janssen harika oynadı. Antalyaspor maçında çift forvet çıkmayı hakettiler. Ama çıkmayacaklar bence. Umarım yanılırım.

Fenerbahçe önlem alan değil, aldıran takım olmalıdır. Tuncay Şanlı'ya selam olsun.

Pazar günü Antalyaspor deplasmanına gidiyoruz. Şampiyonluk hakkında konuşmak istiyorsak seri galibiyetler almak zorundayız. Pazar günü Fenerbahçe'nin nasıl bir futbol oynayacağını merakla bekliyorum.

1 yorum:

firatimo dedi ki...

Goldadoooooo