12 Kasım 2017 Pazar

Atmosfer


Bir Cumartesi akşamı futbol maçları da yokken nasıl iyi geçer sorusuna bu maçın 3.periyot sonundaki molasını gösterebilirim. Açıkcası maçı tamamen izledim, oldukça iyi maç oldu. Kıran kırana mücadele vardı, savunmalar vardı, Diebler'ın üçlük bombardımanı vardı, Beşiktaş'ın ilk çeyrek performansı ardından Sakarya'nın geri dönüşü ve son çeyreğe önde girmesi, Lazeric Jones'un üçlükleri, Metecan Birsen'in iyi oyunu ve istatistikleri, hakemin yanlış kararları, kadın hakemin cesur kararları, Beşiktaş'ın son periyot savunması, Sakarya'nın top kayıpları. Ancak benim bu yazıyı yazma sebebim bunlar değil salonda oluşan atmosfer. Yani bir nevi dilencilik.

Sakarya Büyükşehir Basketbol 3.periyotu 60-56 önde tamamladıktan sonra molaya giderken bir Sakarya klasiği olan, futbol maçlarında da devamlı çalan bir şarkı başladı. ''Ersan Er- Tanrım'' . Ve o dakika itibari ile 7'den 70'e, kadın, erkek, çoluk, çocuk şarkıya eşlik etmeye, dans etmeye başladı ve salonda efsane bir atmosfer oluştu. Zaten Türkiye tribünleri bu tarz arabesk şarkıları tribünde söylemeye bayılır bu tezahurat da gerek melodisi, gerek sözleri ile beraber o tribünlerde söylenmeyi sonuna kadar hakediyor.

Sakarya Büyükşehir Basketbol bu sezon çıktığı 1.ligde 6 maç sonunda 3 galibiyet, 3 yenilgi beraber 9 puanla 4.sırada. Şehir takıma inanıyor, tribünler doluyor, güzel atmosfer oluşuyor. Kısa zamanda bir Sakarya turu düzenleyip hem Ersan Er'den Tanrım şarkısını Sakarya tribünlerinden dinlemek, hem de keyifli bir basketbol günü yaşamak lazım. Islama köfte de ekstra olur. Youtube'a ''Sakarya tanrım nerden sevdim'' yazarak da tüm Sakarya videolarını izleyebilirsiniz. Sakarya'da güzel şeyler oluyor.

Hiç yorum yok: